A fejlesztéseknek mindenki célját kell szolgálnia

2018.04.18. 20:17

A Velencei-tó környéke érdekli a legjobban L. Simon Lászlót

E hét elejére a választásokon kiáradó akarat megszilárdult, a parlamenti patkó elrendezésében formát öltött. L. Simon Lászlót telefonon kérdeztük.

Sági Zoltán

L. Simon László Fejér megye hatodik parlamenti képviselője

Fotó: FMH Archív

Lakhelye okán is, Fejér Megye hatodik parlamenti képviselője. Mit remélhetnek a képviselői munkájától az itt élők?

A Velencei-tó környékének előmozdítását. Itt élek és ez érdekel legjobban, ami nem azt jelenti, hogy a megyeszékhely, amely a szülővárosom is, ne lenne fontos számomra, de elsősorban a tó környékén megkezdett munkákat szeretném folytatni. Sok minden van folyamatban, ahol további erőforrásokra van szükség, illetve, a Velencei-tó környékén bőven van még a megkezdett munkákon túl is újabb cél.

Elsősorban turizmusfejlesztésre gondol, vagy inkább az ott élők életminőségét javító beruházásokra?

A kettő együtt jár. Úgy nem lehet a turizmust fejleszteni, ha a helyiek nem látják az előnyeit. Az a legrosszabb, ha a helyiek a pokolba kívánják a turistákat. Ha a bicikliútra gondol, amit az elmúlt két évben szépen fejlesztettünk, és mára gyakorlatilag ki is nőttük, azon ugyanúgy lát kerékpározni helyieket, fehérváriakat és messzebbről, főleg a fővárosból odalátogatókat is. Ez a szerencsés: amikor az infrastruktúra fejlesztése mindenki célját szolgálja.

L. Simon László Fejér megye hatodik parlamenti képviselője
Fotós: FMH Archív

Gondolom, mindenki örömmel fogadja a nemsokára induló Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivált is.

Ez a rendezvény elsősorban a tókörnyéki és a székesfehérvári polgárokat szólítja meg, bár egyre többen eljönnek Budapestről is. Az ilyen rendezvényekre szükség van, de ami engem jobban foglalkoztat az, hogy miképpen tudunk mindennek megfelelő hátteret biztosítani, hogyan lesznek jók az útjaink, hogyan kerülnek jó állapotba a parti szakaszaink és a strandjaink. A Velencei-tó környékét 2010-ig nagyon elhanyagolta a politika, aztán sikerült előbbre lépnünk, de még mindig bőven van mit tennünk. Még mindig szocialista retró hangulat uralkodik a Velencei-tónál, és annak ellenére, hogy mennyi mindent elértünk, még bőven hiányérzetünk lehet.

Azért a Holdfény Sétány szabadstrand már elég szép…

A strandokra még bőven lesz forrás! A Magyar Turisztikai Ügynökség programját a kormány támogatja, és a budapesti agglomerációhoz tartozva a Velencei-tó környéke kiemelt turisztikai fejlesztési terület lesz, amelynek részét képezi a strandok felújítási programja a következő kormányciklusban. Óriási tétje volt a választásnak, az országos és nagy jelentőségű ügyek mellett ez is, hogy a fejlesztési programok tudnak-e folytatódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában