Helyben pattintották a rügyeket

2018.04.13. 07:30

A futás és a futball enyingi fenegyerekei

A település nemcsak a zöld város elnevezést, de a sportos város titulust is megkaphatná.

Szanyi-Nagy Judit

Abán értek el első helyezést az enyingi focisták

Fotó: HPE

Egy héten belül több sport­eseményhez is kapcsolódtak az enyingiek. A közelmúltban például a helyi szervezésű III. Öreghegyi Rügypattintó futás zajlott, amelynek kapcsán nem túlzás kijelenteni: nagy siker övezte.

– Szerencsére a szomorkás idő sem vette el a mozogni vágyók kedvét: összesen 473 fő rajtolt el. Ebből 137-en 1200 métert, 173-an 5 kilométert, 84-en 10 kilométert, 40-en 21 kilométert futottak, és volt még 39 kerékpáros sportolónk is – osztja meg velünk a futás főbb statisztikai adatait Dely Zsolt főszervező.

A siker azonban nem csak a számokban mutatkozott meg. A közösségi oldalt ellepték a versenyzők képei, akik a két fotóstop helyszínen, az Enying feliratnál és – ahogyan Zsolt fogalmaz – „egy jóképű ganyédombnál” állhattak meg selfie-t készíteni. A közösségi futóversenyen minden befutó egy, Kató Balázs helyi alkotó által készített egyedi érmet vehetett át. Az Enyingi Borkedvelők Rendje félmaratoni vándorkupáját a nagykovácsi Borbély Viktor vitte haza, míg a nőknél a székesfehérvári Keszeg Barbara nyert. Összesen 67 településről neveztek a futásra. A legfiatalabb „futó” a babakocsiban 1200 méteren át fekvő százhalombattai, alig pár hónapos Bánhidi Botond volt, míg legidősebbként a 71 éves bodajki Balogh József állt a 10 kilométeres rajthoz – tudtuk meg a főszervezőtől.

Abán értek el első helyezést az enyingi focisták
Fotós: HPE

A futás mellett jótékonykodásra is volt idő: a Siófoki Állatvédő Alapítvány számára 780 kg kutya- és macskaeledelt, valamint 92 ezer forint pénzbeli adományt gyűjtöttek össze a szervezők. A nap lebonyolításában többen is részt vettek, így az önkormányzat, a városgondnokság vagy a művelődési ház dolgozói, de a nyugdíjasklub tagjai és a helyi iskolások is kitettek magukért.

Nem mellesleg a Batthyány iskola tanulói a futballban is rendszerint megvillogtatják tehetségüket. A hét elején például az Abán megrendezett körzeti döntőben vettek részt a 2005–2006-ban született ötödik és hatodik osztályosok, akik a harmadik korcsoportban arattak győzelmet. Az enyingiek a polgárdi, abai és seregélyesi kortársakat előzték meg.

– A gyermekeink más sportágban, így a küzdősportokban is erősek – mondja Horváthné Pintér Éva testnevelőtanár –, birkózásban például egy-két tanulónk közel áll ahhoz, hogy kijusson az EB-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában