elismerés

2018.03.05. 10:00

Dene György fehérbora nyerte a Pátka Bora 2018 címet

A 2017-es esztendő borait versenyeztették meg a pátkai bortermelők az elmúlt héten. Szombatra esett a víg kedélyű eredményhirdetés. Fényes éremtáblázat született.

Majer Tamás

A borokat természetesen borszakértők kóstolták, Pánczél József elnökségével Renner László és Sáfrán András borászok mondták ki a döntő szavakat. A versenyre egy híján húsz borosgazda nevezett be, ők harminchét bormintát mustráltattak. Az értékelő boros bizottság Dene György fehérborát ítélte a legjobbnak, amely nedű így már büszkén viselheti a Pátka Bora 2018 címet. A vörösborok kategóriájában a legtöbb pontot Jakab János bora zsebelte be, de nemcsak az ő borosüvegének nyakába került aranyérem: Hedlicska Károly, Varga Géza, illetve a fehérborok közül Laborcza László, Füri János, Zaka István és Dene György bora is aranyos lett. A versenyen ezenkívül tizenkilenc bor ezüstérmet, kilenc pedig bronzérmet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában