Védd természetesen!

2018.03.20. 18:45

Országos víz világnapi díjátadó Fehérváron

Az országos víz világnapi pályázat díjátadóját a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság székhelyén, Székesfehérváron rendezik március 21-én, szerdán délelőtt a Hiemer-házban.

V. Varga József

A megyeszékhelyen álló vízikerék az 1998-as Lisszaboni világkiállítás egyik látványossága volt Fotó: Archív (vízügy)

A víz világnapját március 22-én ünnepeljük, melyhez kötődően Fejér megyében is számos rendezvényt és előadást tartanak – tájékoztatta lapunkat a vízügyi igazgatóság. Ezek közül kiemelést érdemel a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság székhelyén, Székesfehérváron megrendezendő országos víz világnapi pályázat március 21-én, szerdán 10 óra 30-kor kezdődő díjátadója, melyen mintegy nyolcvan általános iskolást és középiskolást látnak vendégül az ország területéről a Hiemer Rendezvényközpont házasságkötő termében.

A megyeszékhelyen álló vízikerék az 1998-as Lisszaboni világkiállítás egyik látványossága volt
Fotó: Archív (vízügy)

A pályázatokat (csoportos és egyéni internetes vetélkedő, Gyalogolj a vízért!, Tervezz vizes közösségi teret!, rajzpályázat) a Duna Múzeum és az Országos Vízügyi Főigazgatóság hirdette meg és támogatta. Amint a szervezőktől megtudtuk, az ünnepséget vendéglátás követi, majd a díjazottak székesfehérvári múzeumi programokon vesznek részt három helyszínen: a Játékmúzeumban, a Patikamúzeumban és a Városi Múzeum néprajzi gyűjteményében. Az országos rendezvényen Fehérvár önkormányzata is képviselteti magát, mint díjátadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában