Minden élet számít

2018.03.23. 14:52

Nyílt tűzoltónappal egybekötött véradást tartottak a fehérvári Civil Központban

Az esemény a Katasztrófavédelem, a Városgondnokság, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület és a Magyar Vöröskereszt közös szervezésében valósult meg a Civil Központban.

Elekes Gergő

Fotó: Elekes Gergő

Önkéntes véradást szervezett a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség és a megyeszékhely Városgondnoksága március 23-án, pénteken a Civil Központban.

Fotós: Elekes Gergő

Az esemény ismét bebizonyította, hogy embertársaikon való segítség még mindig fontos erénye a székesfehérvári polgároknak, nagyon sokan ajánlották vérüket, miután túlestek a vércukor-, és koleszterinszint-mérésen valamint a kötelező orvosi vizsgálatokon.

Fotós: Elekes Gergő

A véradás során az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai egy alkalommal 450 milliliter vért vesznek le, amit később három részre bontanak, így gyakorlatilag három ember életét mentik meg a véradók egyetlen jó cselekedetükkel.

Rengeteg véradó kereste fel a Civil Központot
Fotós: Elekes Gergő

Az érdeklődök rögtön a bejáratnál már különleges sisakokra, szerszámokra figyelhettek fel, hiszen az idén tíz éves Fehérvári Tűzoltó Egyesület is a helyszínen volt, hogy az életmentés mellett tájékoztassanak minden érdeklődőt a szervezet feladatairól, célkitűzéseiről.

Fotós: Elekes Gergő

- Tagjaink közül többen rendszeres véradók, ezért úgy gondoltuk, hogy mi is csatlakozunk a Városgondnokság és a Katasztrófavédelem által már többször sikeresen megrendezett véradáshoz, mindemellett pedig sokan keresnek meg minket azzal kapcsolatban, hogy önkéntes tűzoltókká szeretnének válni, így úgy gondoltuk, hogy egy nyílt napot is megszervezünk az esemény köré – mondta el a feol.hu érdeklődésére Koppán Viktor Dávid, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke, aki ezáltal meg is válaszolta a nyílt nap létjogosultságát.

Azt gondolom, hogy nem csak a katasztrófahelyzetekben kell összefognunk és segíteni másokon, hanem a mindennapokban is

- foglalta össze az elnök a nap legfontosabb mondanivalóját.

Az eseményen a Fehérvári Tűzoltó Egyesület számos tagja is részt vett
Fotós: Elekes Gergő

 

Mi szükséges ahhoz, hogy valaki önkéntes tűzoltóvá válhasson?

  • Önálló cselekvőképesség
  • Erős fizikum
  • Betöltött 18. életév (habár vannak ifjúsági önkéntes lánglovagok is, ők azonban nem vesznek részt magában a tűzoltásban)
  • Általános orvosi alkalmassági vizsgálaton való megfelelés
  • 40 órás alaptanfolyam sikeres elvégzése
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában