Mint egy nagy család

2018.03.03. 10:30

Kreatív alkotások születtek a nagycsaládosok foglalkozásán

Színes nyuszifülek, pajkos szemek és pisze orr, avagy kézművesalkotások vécépapír-gurigából.

Szanyi-Nagy Judit

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) Fejér megyei tagjai nem rendhagyó módon gyűltek össze a Fehérvári Civil Központban: ez már a sokadik kézműves-foglalkozásuk volt.

Korábban készült már ajtódísz, kopogtató és zoknimacska is itt ‒ az alkotásoknak csak a képzelet és a kreativitás szab határt. Na, jó, egy picit azért az idő is befolyásoló tényező: a gyermekeknek és kísérőiknek általában másfél órájuk van arra, hogy befejezzenek egy-egy művet.

‒ Célunk, hogy a csoportot egy kicsit összerázzuk, szorosabbá fűzzük a barátságunkat. ‒ mondja a kézműves-foglalkozás vezetője, a négygyermekes, Seregélyesen élő Mónika.

Rendszerint alkalmazkodnak az ünnepekhez, ezúttal nyulakat alkottak a vécépapír-gurigákból. Az alapanyagokat általában Mónika hozza, de mint mondja, igyekszik olyan tárgyakat találni, amelyek a mindennapi élet alapvető kellékei, csak amúgy a családok kidobnák azokat.

Ez már a sokadik kézműves-foglalkozásuk volt, de imádták Fotó: FG

‒ Otthon is szeretek kézműveskedni ‒ mondja a fehérvári Dorina, aki egy lila színű nyúlnak kezd neki. A lánynak még két testvére van, ő a legkisebb, és szívesen jár a NOE fehérvári programjaira. Társai­val nem is győzi sorolni a közös élményeket.

‒ Számtalan eseményünk van. Legközelebb két hét múlva, ugyanezen a helyszínen lesz kézműves-foglalkozásunk ‒ részletezi Sebők Jusztina, a fehérvári csoport vezetője ‒, de már javában készülünk a nyuszitúránkra, a májusi öreghegyi anyák napi műsorunkra és a júniusi, nagy sikerű apák napi rendezvényre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában