hiánypótló klub

2018.03.17. 12:00

Csipogó csibevár babáknak, mamáknak Iszkaszentgyörgyön

Berki Lilla népdalénekes, a Zene­akadémián végzett énektanár új foglalkozást indított a faluban. Éneklő baba-mama klubja második alkalmának bevételét egy gyógypedagógus édesanya gyógykezelésére ajánlotta fel.

Majer Tamás

Hátul, feketében Berki Lilla foglalkozásvezető, népdalénekes Fotó: Nagy Norbert

Március első szerdáján volt az első Csipogó csibevár a helyi IKSZT-ben. A részvevők számából ítélve a térségben hiánypótló a klub: harmincan jöttek el. Fele lábon, fele ölben. Az e heti foglalkozáson is közel ennyien voltak, anyukák és kisbabák, annak ellenére, hogy az IKSZT épületében éppen felújítások zajlanak. Nemcsak szentgyörgyiek jöttek el, gúttamási, bakonykúti, fehérvári, dinnyési érdeklődők is voltak.

Hátul, feketében Berki Lilla foglalkozásvezető, népdalénekes Fotó: Nagy Norbert

A Csipogó csibevár alapvetően 0–3 éves korú pöttömöknek és szüleiknek szól, A játék javát a közös éneklés, lovacskázás, höcögtetés teszi ki. S hogy mire jó mindez azon túl, hogy a babák és az édesanyák számára lehetőséget nyújt, hogy társaságba járjanak, beszélgessenek? – Az egész arról szól, hogy legyen egy olyan testkontaktus baba és mama között, amelyet ritmikus szó kísér, ez lehet mondóka vagy dal. A babák különböző testrészeit megérintve elősegítjük, hogy érzékeljék testük határait – fogalmazott Berki Lilla. A foglalkozás segíti a babák beszédindítását is.

Az e heti bevételt Lilla egy ötgyermekes gyógypedagógus anyuka, Horváthné Kovács Boglárka gyógykezelésére ajánlotta föl. Jövő szerdán, 10 órától folytatódik a közös éneklés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában