felelős állattartás

2018.03.30. 09:30

Ez a nyuszi bizony nem játékszer!

Húsvét közeledtével szaporodnak a nyuszis foglalkozások. Óvodákban is van lehetőség ilyenre.

Bokros Judit

A Micimackóknál ötéves óriásnyúl volt a vendég Fotó: Sipos Judit

A Herosz Fehérvári Állatotthonának vezetője, Krepsz Gyöngyi számos helyre látogat el a felelős állattartás népszerűsítése érdekében. A héten, a húsvét közeledtével a fehérvári Árpád Úti Óvodában vendégeskedett egy lelkes óvodapedagógus szakos hallgató meghívására.

Sipos Judit úgy gondolta: a gyerekek számára fontos az élményalapú tapasztalatszerzés, az, hogy testközelből ismerkedhessenek meg egy-egy olyan állattal, amellyel esetleg nem találkoznak a hétköznapokban. Így a Micimackó csoportba járó kicsik ősszel süniket láthattak, legutóbb pedig egy magyar óriásnyúllal találkozhattak.

A Micimackóknál ötéves óriásnyúl volt a vendég Fotó: Sipos Judit

Az állat természetesen megfelelő körülmények között és szakemberrel, Gyöngyivel érkezett. A foglalkozást a vezető tartotta, felhívva a figyelmet, milyen érzékeny állatok a nyulak, és mekkora felelősség őket tartani. Azon túl, hogy a gyerekek ilyenkor közvetlen tapasztalatot szereznek egy állatról, arról is hallhattak, mennyire nem csupán szórakozás a nyuszikákkal való együttlét.

Az érzékenyítő foglalkozások szervezői mindettől azt is remélik: kevesebben ragaszkodnak majd ahhoz, hogy – pusztán a húsvét miatt – hazacipeljenek egy nyulat.

Sipos Judit elmondta: a gyerekek figyelmesen hallgatták Gyöngyit, majd kérdeztek, s ha őket kérdezték, elmondták, mit tudnak már. Otthon pedig elmesélhették, milyen hatalmas nyuszival találkoztak…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában