reálbér-emelkedés

2018.03.20. 21:36

Érkezik az Erzsébet utalvány, április közepéig mindenkihez eljut

Már vidéken is viszi a postás az Erzsébet utalványt a nyugdíjasoknak, emelte ki a hírlapnak Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár fehérvári látogatásán.

S. Töttő Rita

A 10 ezer forint értékű Erzsébet utalványt már harmadik alkalommal tudja adni a kormány 2,7 millió nyugdíjasnak – emelte ki a Fejér Megyei Hírlap kérdésére Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Művészetek Házában, ahol lakossági fórum vendége volt.

– A magyar gazdaság tartósan jó pályán van, GDP növekedésünk jó ideje 4 százalék fölötti s joggal bízunk abban, hogy ez így is marad. A foglalkoztatottság bővül, a munkanélküliség 3,8 százalék, gyakorlatilag a teljes foglalkoztatottság felé vezető út jelentős részét már megtettük. Folyamatosan növekednek a bérek, nőtt a minimálbér, szeretnénk, ha ezekből az eredményekből a nyugdíjasok is minél többet érzékelnének – fogalmazott.

Az államtitkár elmondta: a kifizetés már zajlik, postások viszik ki, s április közepéig eljut mindenkihez. Novák Katalin a március 15-én életbe lépett családi otthonteremtési kedvezmény módosítása kapcsán kérdésünkre kiemelte: sokkal egyszerűbbé válik a CSOK igénylése, mindemellett a külföldön élő, de hazavágyó magyar családok számára is vonzó lehet. A módosításnak köszönhetően ugyanis a támogatási eljárás során elég az egyik szülő, minimum fél éves külföldi munkavállalási igazolását bemutatni. Így pedig már a támogatott lakásba térhet haza a család, melynek külföldön dolgozó szülőpárja elég, ha csak a vásárlást követően tér haza. Novák Katalin ezúttal Vargha Tamás országgyűlési képviselő vendége volt Székesfehérváron, aki városa kapcsán hozzátette:

– Székesfehérváron egyre több a munkalehetőség, folyamatosan újabb beruházásokról hallunk. A reálbér-emelkedés olyan lehetőségeket biztosít a fiataloknak, amely egyre vonzóbbá teszi a várost. Hívjuk, várjuk haza a szakmunkásokat, mesterembereket, értelmiségieket, orvosokat, mindenkit, mert meg fogják itt találni a számításaikat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában