Több milliárdos beruházás

2018.03.23. 13:48

Átadták a Fejér Megyei Kormányhivatal korszerűsített épületeit 

Egy, összesen mintegy 3 milliárd forintos projekt keretében a Fejér Megyei Kormányhivatal 18 épületének energetikai felújítását végzik el. Három korszerűsített épületet pénteken adtak át.

B. Kiss László

A három épület átadási ünnepségét a fehérvári járási hivatal székhelyén tartották

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Azon vannak, hogy a megújult külcsín mellé megfelelő belbecs is társuljon. Erre utal a kormányhivatal szlogenje is, amely úgy szól: „miben segíthetünk?” – fogalmazott Simon László kormánymegbízott a Székesfehérvári Járási Hivatal most felújított épületében tartott pénteki ünnepségen. A Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője beszédében részletesen is ismertette azt a projektet, amelynek egyik állomása volt a pénteki avató. A mintegy 3 milliárd forintos program, melyhez 1,5 milliárd pályázati támogatást nyertek el, 18, a kormányhivatal vagyonkezelésében vagy használatában levő épület energetikai korszerűsítést célozza. Ezek közül pénteken hármat adtak át: a kormányhivatal alá tartozó fehérvári járási hivatal Honvéd utcai székhelyét, a járási hivatal családtámogatási főosztálya József utcai, és a járási hivatal foglalkoztatási főosztálya Mátyás király körúti épületét. A felújítási munkálatoknak köszönhetően 30-50 százalékos energiamegtakarítás várható.

A három épület átadási ünnepségét a fehérvári járási hivatal székhelyén tartották
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A járási hivatal korszerűsítéséhez Fehérvár önkormányzata is hozzájárult annak a partnerségnek a jegyében, ami a kormányhivatal és a város között fennáll, és amelyről Cser-Palkovics András polgármester is szólt beszédében.

Évtizedek óta nem zajlott a közigazgatást illetően ilyen nagy szabású beruházás, mint ez a mostani – húzta alá Törő Gábor országgyűlési képviselő, aki elmondta: a jelenlegi megyei honatyák abban érdekeltek, hogy pozitív visszajelzés érkezzék a polgároktól a járási hivatalok munkájáról.

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Vargha Tamás miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő pedig azt emelte ki beszédében, hogy mennyire fontos a kormányzati szervek részéről a példaadás, amely az energetikai korszerűsítésekben is megnyilvánul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában