Muzsika és nevelés

2018.02.13. 15:00

Örömeikről szóltak a pedagógusok – Tízéves a fehérvári Zenei Nevelésért Alapítvány

Tízéves a Zenei Nevelésért Alapítvány. Ennek alkalmából zajlott beszélgetés muzsikáról és nevelésről.

B. Kiss László

Hartyányi Judit és Benkő Andrea a beszélgetésen

Fotó: Fehér Gábor

Mihályi Gyuláné Kodály Zoltán egyik legtehetségesebb tanítványa volt, nemzedékek sorának ének-zene tanáraként és több kórus karnagyaként meghatározó szellemi-kulturális örökséget hagyott Székesfehérvárra. Mihályi Gyuláné, Eszti néni hagyatékának ápolására hozták létre a Zenei Nevelésért Alapítványt, amely – többek között – az ifjúság zenei nevelésében kiemelkedő munkát végző pedagógusok elismerésére alapította a Székesfehérvár Zenei Nevelésért Díjat.

Az alapítvány fennállásának 10. évfordulója alkalmából hétfő este pódiumbeszélgetés zajlott Fehérváron, a Krisztus Király Plébánia közösségi házában. A beszélgetés résztvevői Polgár Zoltánné Antónia, a Kodály iskola énektanára, Magyarné Pál Laura, a Hosszúsétatéri óvoda óvónője, Mihály György, a Hermann László zeneiskola szolfézstanára, és Hartyányi Judit, az alapítvány kuratóriumának elnöke volt. A beszélgetést az elnökkel, illetve a Zenei Nevelésért Díj eme három birtokosával Benkő Andrea vezette. Hartyányi Judit először Eszti néni kivételes alakját elevenítette fel, akiért rajongtak az 1955-ben – az országban ötödikként – alapított fehérvári ének-zenei iskola diákjai. Aztán a pedagógusok beszéltek arról, hogy miként kerültek kapcsolatban a muzsikával, és vallottak munkájukról. Arról a sok örömről, ami őket a gyerekek nevelése közben éri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában