Fagykárok

2018.02.23. 11:32

Tanácsok, hogy elkerüljük a vízóra elfagyását

Ugye Ön sem szeretné, hogy a fagyott vízmérője miatt a pénze is elfolyjon?

FEOL

A meteorológiai előrejelzések alapján a következő időszakban várhatóan rendkívül hideg időjárásra kell számítani. Nem árt felkészülni a házunk táján is. Sokan nem is tudják, de a vízóra rendszeres ellenőrzése és karbantartása a felhasználó feladata. Erre hívja fel a lakosság figyelmét a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. honlapjukra tett közleményben.

A tartós hideg tél komoly károkat tud okozni a vízhálózatban, ami a mérőrendszer meghibásodását és esetenként vízelfolyását is eredményez. Ha még nem tették meg, akkor a itt az idő, fagytalanítsák a vízmérőiket! Mit tehet ez ügyben? Összegyűjtöttük a legfontosabb teendőket:

  • Ellenőrizze nem e sérült az aknafedél! A fagy leginkább a vékony vasfedéllel ellátott vízmérőket veszélyezteti. Fontos az is hogy az aknazáró megfelelően illeszkedjen és teljesen lezárja az aknát, ezzel megakadályozva a hideg levegő bejutását.
  • Az akna belső felületét megfelelően el kell látni hőszigeteléssel, főként a mennyezet és az oldalfalak esetében fontos. Olyan szigetelést válasszunk, ami nedvesség hatására sem veszít a szigetelőképességéből.
  • Nyaralók, vagy télen nem lakott épületek esetében is érdemes cselekedni. Víztelenítsük a hálózatot! Hogyan? Először is zárjuk el a vízmérő előtti, közterület felé eső csapot. Majd a már hálózatban lévő vizet engedjük ki a csapon. Különösen fontos a kerti csapra is gondolni.
  • A télen nem használt ingatlanokat rendszeres időközönként ellenőrizze, hogy ha felütné a fejét egy hiba, minél előbb észlelje.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában