lift és napelem

2018.02.14. 17:25

Szépül, újul a Rákóczi Úti Óvoda

Javában zajlanak a felújítási munkálatok a Rákóczi Úti Óvodában. A munka java része ugyan még hátravan, de már most lehet tudni: szeptembertől újra ide járhatnak a gyerekek. 

S. Töttő Rita

Most még por fedi az új burkolatokat, papír védi a modern radiátorokat és a jól szigetelő nyílászárókon is ott díszeleg a ragasztószalag a Rákóczi Úti Óvodában. Javában zajlanak a felújítási munkálatok, szépül az intézmény, amely egy pályázati forrásnak köszönhetően 392,26 millió forintból újulhat meg. A sajtó szerdán betekintést nyerhetett a munkálatokba, amelynek részleteit Mészáros Attila alpolgármesterrel, Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselővel, Simonné Juhász Ágnessel, az óvoda igazgatóhelyettesével és a kivitelező cég képviselőjével vettük szemügyre.

Felújítások időszaka

Az alpolgármester kiemelte, hogy tavaly megújult a 3. számú Bölcsőde, és a Tulipános óvoda, idén pedig a Rákóczi ovi mellett a Százszorszép Bölcsődében kezdődnek meg a munkálatok. Kovács Béla Sándor pedig így fogalmazott:

a Rákóczi Utcai Óvoda rekonstrukciója régi adóssága volt a városnak s nagy öröm, hogy végre sor kerülhetett rá.

Az igazgatóhelyettes hozzáfűzte: már mindenki nagyon várja a beiratkozást, és nagyon készülnek a költözésre, az új óvoda birtokba vételére. Simonné Juhász Ágnes hangsúlyozta: különösen nagy figyelemmel és szeretettel fogadják majd az újonnan belépő gyerekeket és szüleiket.

S noha most még csak a munkálatok közel egyharmadánál tartanak, már lehet érzékeli a különbséget: szép, modern vizesblokkok, időtálló burkolatok, alakuló konyhai részleg jelzi a változásokat. A helyszínen elhangzott: a projekt végére felújítják az elektromos és fűtésrendszert, szigetelik a tetőt, a pinceszintet és a homlokzatot, kicserélik a nyílászárókat, akadálymentesítik a bejárókat és a vizesblokkokat, lesz új lift és mindenhol szép burkolat. Napelemes rendszert telepítenek, árnyékolják az ablakokat és megújul a játszóudvar is.

Az új tanévre elkészül

Tavaly novemberben kezdődhetett meg a kivitelezés, amely idén július 6-ig tart, de a teljes projekt befejezési határideje augusztus vége. Vagyis az új nevelési évet szeptember elsejével már itt kezdhetik az egyébként ide járó vagy ide felvételt nyert gyerekek. A fehérvári szülők április 20-a és május 20-a között írathatják be gyermekeiket az intézménybe, de a pontos időpontokról várhatóan március 8-án dönt a szakbizottság.

Családháló díjra lehet szavazni

A Családháló díjra idén két székesfehérvári jelölés is érkezett: a Napraforgó Bölcsőde és Teleki-Horváth Renáta kisgyermeknevelő szerepelnek a kiemelkedő családtámogató intézmények, illetve személyek között. A jelöltekre online lehet szavazni február 16-ig.

A hét évvel ezelőtt elindult Családháló célja a fiatal családok támogatása, a gyermekvállalás ösztönzése. A Családháló díjjal olyan embereket, intézményeket ismernek el, akik munkájuk során különösen sokat tettek a családokért. A díjat az olvasók jelölése és szavazata alapján ítélik oda többek között szülészeteknek, óvodáknak, bölcsődéknek, valamint az egyéni kategóriában orvosoknak, védőnőknek.

A Családháló díj 2017 jelölt intézményei között a székesfehérvári Napraforgó Bölcsőde is szerepel, az egyéni jelöltek között pedig Teleki-Horváth Renáta, az intézmény kisgyermeknevelője. A szavazatokat február 16-ig az alábbi linkeken keresztül lehet leadni: https://csaladhalo.hu/csh-infok/csaladhalo-dij-2017-egyeni-szavazolap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában