farsangolás

2018.02.12. 15:00

Vigadni ment a manónépség Sárkeszin

A Belléncs família nem aprózta el. Mottójuknak Fluor Tomi slágerét választották, és csak egy icipicit módosítottak rajta: „Álljunk össze, mint ,öt’ kicsi lego!”

V. Varga József

Dóri és Kitti

Fotó: V. Varga József

Ez volt ám az igazi Legokaland! Pláne, hogy a tekintetes zsűri szívébe is belopták magukat, akik a színpompás szombati jelmezverseny végén őket hozták ki...

De ne szaladjunk ennyire előre! Pár éve még kölyökklubos farsangnak becézték a karneváli jelmezversenyt a hatszáz lelkes kistelepülésen. Az akkori kölykök azonban megnőttek, a klubot is újra kell szervezni – hiszen itt a következő generáció! A gyermekfarsang viszont megmaradt, hiszen egy újszülöttnek nemcsak minden vicc új, de minden faluházi farsang is.

 

Farkas Gyuláné Marika polgármester asszony büszkén ecsetelte, hogy tavaly decemberben a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet Fejér megyében elsőként az 595 lakosú Sárkeszi érdemelte ki azzal, hogy 2016-ban – lakosságszám-arányosan – náluk született a legtöbb, szám szerint kilenc kisgyermek. És ezek a lurkók most mind itt vannak, jelmezbe bújtatták őket szüleik és nagyszüleik.

És jöttek is sorban az apróságok, vagy éppen karon ülve hozták őket, esetleg „talajtornáztak” (mint a csík, úgy kúsztak-másztak). A legkisebbeket katicabogárként, Hófehérkeként, dínóként, virágtündérként, csibeként vagy betyárként láthattuk viszont.

A két tesó: Kleopátra Dóri és Kéményseprő Kitti  Fotós: V. Varga József

A jelmezverseny képzeletbeli pálmáját – amint fentebb már sejtettük – a Lego-család, a Belléncs família vitte el. Második lett a kéményseprő, alias Léhner Kitti, a harmadik pedig a pattogatott kukorica, Gremák Nimród.

Fődíjként torta dukált, miképpen a tombolasorsoláson is; a farsangi fánkot sárgabaracklekvárral kínálták; a „manócskáknak” Oroszi Roland apuka keverte a diszkót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában