támogatással valósul meg

2018.02.15. 07:15

Városi vízrendezés ütemezve, lépésenként Sárbogárdon

A dél-mezőföldi városban az egyik legnagyobb probléma a csapadékvíz elvezetése és a belvíz.

V. Varga József

csapadékos idõben

Az önkormányzat már évekkel ezelőtt elkészítette a város egészére vonatkozó vízrendezési terveket – mondta el lapunknak Sükösd Tamás polgármester. A település teljes egésznek „vizes” rendezése több milliárd forintos tétel, így a képviselő-testület, a lehetőségek, a beruházási források tükrében, mindig csak a legszükségesebb vízügyi fejlesztések megvalósítására tud gondolni, ezeket tudja betervezni, sorra venni. A korábbi, 2012-es, 104 millió forint értékű beruházás során a városközpontban, a belvízvédelmi szempontból legkritikusabb területeken – a Hősök tere és a Tinódi út környékén – építették ki a csapadékvíz-elvezető rendszert, újították fel a meglévő szakaszokat, átépítve továbbá a Tinódi-árok végén, a vasút alatti átereszt.

A terület- és településfejlesztési operatív program 162,8 millió forintos pályázati támogatásával hamarosan folytatni tudják Sárbogárdon a már megkezdett belterületi vízrendezést. A belvízvédelmi szempontból legkritikusabb területeken, a Tinódi út környékén (a település központi városrészének nyugati, délnyugati része), valamint Sárbogárd legmélyebben fekvő, illetve jelenleg csapadékvíz-elvezető árokkal sem rendelkező utcáiban kialakítják a csapadékvíz-elvezető rendszert, és felújítják a meglévő szakaszokat – folytatta Sükösd Tamás polgármester.

Csapadékos időben a sárbogárdi főutcán Fotó: V. Varga József

Amint a múlt hétvégi képviselő-testületi ülésen elhangzott: hamarosan kezdődik a beruházás, a kivitelező kijelöli és elfoglalja a munkaterületet. A belterületi vízrendezés (csapadékvíz-elvezetés és belvízvédelem) kapcsán a város elöljárója az érintett

területek (főként a Kinizsi utca és a környékbeli utcák) lakóitól nagyfokú türelmet és megértést kért.

A beruházás nyomán növekszik a környezetbiztonság, csökken az árvíz-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettség, javul a felszíni vizek minősége, jobban megelőzhetővé válnak a környezeti káresemények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában