Hagyomány

2018.02.24. 14:02

Megkezdődött a Hunyadi-hét Perkátán

Pénteken délután 4 órai kezdettel tartották a már hagyományos Hunyadi-hét ünnepélyes megnyitóját a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Vigh György (Civil)

Fotó: Papp Péter és Szebellédi Tünde

Ebből az alkalomból avatták hunyadissá az elsős gyerekeket és az iskolába újonnan érkezett pedagógusokat. Ennek a ceremóniának voltak humoros pillanatai is, amikor Szilasy László igazgató az új testnevelő tanárnak egy székre állva tűzte fel az intézmény jelvényét. Sajnos, erről a pillanatról fénykép nem készült!

Fotós: Papp Péter és Szebellédi Tünde

A Hunyadi-hét hétfőn délután „A művészetek napja” címmel kezdődik. Ennek keretében az alsó tagozatos gyerekek meseillusztrációkat készítenek, rózsaablakot és pajzsot terveznek, illetve színeznek, majd ének versennyel zárják az első napot.

Fotós: Papp Péter és Szebellédi Tünde

A további napok délutánján – a teljességre nem törekedve – lesz még szó a bölcsességről, a vitézségről és nem utolsó sorban a tudományról is. A rendezvénysorozat jövő héten pénteken zárul.

Fotós: Papp Péter és Szebellédi Tünde

Remélem, minden gyerek jól szórakozva tanul majd ezeken a délutánokon is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában