Módosított menetrend

2018.02.28. 09:30

Hosszú ideig tartó vágányzárra kell készülnünk

Az érdi vágányzár miatt más vasútvonalak menetrendje is jelentősen módosul, vonatpótló buszok is járnak.

Pekarek János

Hosszú ideig tartó vágányzárra kell készülnünk Érdnél: vonatpótló autóbuszok is járnak – írja a MÁV közleményében. A Budapest–Érd–Puszta­szabolcs–Pécs (40a számú) vasútvonal felújításának újabb szakasza kezdődött el ugyanis február 26-án, hétfőn. Emiatt várhatóan 13 hónapon át nem fognak közlekedni a vonatok Kelenföld és Érd felső között.

Az Intercity vonatok többsége csak Százhalombatta és Pécs között jár. Az elővárosi vonatok Budapest Déli–Érd alsó–Tárnok–Érd felső–Pusztaszabolcs útirányon, hosszabb menetidővel járnak. Az Érd felső és Budafok közötti vasútállomások a Volánbusz 700, 703 járataival és BKK-járatokkal közelíthetők meg. A vágányzár rendkívül jelentős változást okoz több csatlakozó vasútvonal menetrendjében is. A Székesfehérvár–­Pusztaszabolcs, a Székesfehérvár–Sárbogárd vonalakon, valamint a Dunaújváros–Mezőfalva–Rétszilas–Simontornya/Cece szakaszon 2018. december 8-ig, egészen a téli menetrendváltásig szünetel a vasúti személyszállítás, autóbuszok szállítják az utasokat. A buszok több vasúti megállóhelyet nem érintenek, ezért a legközelebbi buszmegállókban veszik fel az utasokat. A Székesfehérvár–Sárbogárd vonalon pályakarbantartás miatt február 5. és 25. között is buszok szállítják az utasokat a vonatok helyett.

A 30a számú, Budapest–Székesfehérvár vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Budapest Déli–Martonvásár közötti, Z30-as jelű zónázóvonatokat törölték a menetrendből, helyettük Budapest Déli–Tárnok között az S40/S42-es vonatok közlekednek a Z30-asokkal megegyező menetrenddel és megállási helyekkel. A G43-as jelzésű gyorsított személyvonatok Budatétény, Barosstelep és Érd felső megállóhelyeket nem érintik, ehelyett Kastélypark megállóhelyen állnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában