SÁRSZENTÁGOTA 

2018.02.08. 09:00

Mécsesekkel emlékeztek Szent Ágotára

Ünnepi szentmisét tartottak a sárszentágotai római katolikus Szent Ágota templomban. A misét Bognár Károly plébános celebrálta Szent Ágotának, a templom védőszentjének és a falu névadójának emlékére.

Civil tudósító

n

Szent Ágota 251. február 5-én szenvedett vértanúságot – fejtette ki a szentmisét bemutató plébános, Bognár Károly atya. Az ünnepségen közreműködött a Csillagfürt Nyugdíjas Klub énekkara.

Mécsesek az ágotai templomban

Takács Béla világi elnök elmondta: az év elején merült fel benne a gondolat, hogy a templom védőszentjére és falu névadójára emlékezve a február 5-éhez legközelebb eső szentmisén a vértanúra emlékezzenek. Szent Ágota szűz és keresztény vértanúságának ünnepét február 5-én tartja a Katolikus Egyház, amit Rómában már a 6. század óta ünnepelnek – fogalmazott, majd hozzátette: a jövőben hagyományt kívánnak teremteni.

Takács Béla, Bognár Károly és Sebestyén Zoltán Fotó: Takács

A sárszentágotai templombelső a Székesfehérvári Egyházmegye 7 és az állam 6,5 millió forintos támogatásából újult meg 2016 elejére.

Takács Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában