játékos kálozi délután

2018.02.12. 15:36

Van kiből erőt MERIT-eniük

A MERIT-en összegyűlt megyei ifjúság egy remek délutánt tölthetett el a kálozi tornateremben, színes programokkal.

Szanyi-Nagy Judit

fgf

MERIT. A mozaikszó azt a Mezőföldi Református Ifjúsági Találkozót takarja, melyet legutóbb a hétvégén, Kálozon rendeztek meg. Noha nem ez volt az első ilyen találkozó, a résztvevők lelkesedése nem változott.

– A Mezőföldi Református Egyházmegye lelkészei fogtak össze azért, hogy lehetőséget biztosítsanak egy rendszeres találkozóra a megyei gyülekezetek fiataljai számára. A kezdeti havi találkozót mostanra nagyjából kéthavonta rendezzük meg, más és más megyei településeken – mondta megkeresésünkre Nemesné Varga Éva szervező.

A kora délután kezdődő, s egészen az estébe nyúló rendezvényen volt ismerkedés, köszöntés, énektanulás, imádság, bizalomjáték és áhítat is. Emellett lelkészek és nem lelkészek egyaránt bizonyságot tettek arról, mit jelent számukra Isten követése, hogyan tapasztalták meg először Isten szeretetét. Itt igazán személyes történeteket hallhattunk: volt, aki a családalapítás, a felvételi vagy éppen a balesetei kapcsán tapasztalta meg a teremtő jelenlétét.

– Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon szeretik a kálozi találkozókat a gyülekezeti tagok. Éppen ezért a több mint félszáz megjelent fiatalnak a tornatermet biztosítottuk helyszínként, az önkormányzat jóvoltából – részletezte a szervező.

Tőle tudjuk azt is: Kálozon az eltelt húsz év alatt mindig voltak aktív gyülekezeti tagok; sőt, a kálozi foglalkozások mindig ökumenikus jellegűek voltak: a részvétel sosem függött a felekezeti hovatartozástól.

A játékos sorversenyek alapja a bizalom, a kommunikáció és az együttműködés volt Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A mostani alkalomra a megye gyülekezeteiből Bodajkról, Iszkaszentgyörgyről, Székesfehérvárról, Soponyáról, Sáregresről, Sárszentmiklósról, Abáról és persze Kálozról is érkeztek tagok. A fiatalok a konfirmandus korosztálytól egészen a huszonévesekig jelen voltak, a programok aktív részeseiként.

– A gyülekezetet a közösséggel lehet építeni: jó, ha egyre többen be tudnak kapcsolódni a vérkeringésbe, és a magukénak érzik ezt a társaságot – vallja Éva.

És úgy látszott, valóban ez az alappillére a rendezvénynek: volt itt közös éneklés, beszélgetés, játékos vetélkedők és izgalmas sorversenyek. Ez utóbbiaknál végképp elkélt a kölcsönös bizalom, a kommunikáció és az együttműködés a csapattagok között. A napot egy közös szeretetvendégség, azaz egy finom, hangulatos vacsora koronázta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában