Erdély

2018.02.18. 10:52

Hegedűszóval búcsúztatták Kallós Zoltánt

Kallós Zoltán néprajzkutatótól több százan búcsúztak szombaton az erdélyi Válaszúton a róla elnevezett alapítvány udvarán.

Nagy Zoltán Péter

Több szervezet vezetői mondtak gyászbeszédet, köztük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki Orbán Viktor miniszterelnök levelét olvasta fel. Orbán levelében azt írta: „Nem az a magyar, akinek a szülei, nagyszülei magyarok, hanem az, akinek a gyermekei, unokái is magyarok lesznek. Kallós Zoltán ilyen, magyar utókort hagyott ránk.”

A népzenészek negyvenfős csoportja zenével köszönt el Kallós Zoltántól.

Kallós Zoltán néprajzkutatótól több százan búcsúztak szombaton az erdélyi Válaszúton a róla elnevezett alapítvány udvarán. Kallós Zoli bácsihoz híven a beszédek után a népzenészek negyvenfős csoportja zenével köszönt el a testtől, hogy a lélek itt maradhasson minden hegedűszóban.

 

A búcsúztató után rendőrségi felvezetéssel ment a gyászolók autósora a végső nyughelyhez. Kallós Zoltán földi maradványait Erdély talán legnagyobb magyar temetkezési helyén, a kolozsvári házsongárdi temetőben helyezték örök nyugalomba. A temetés református szertartás szerint zajlott, amit az Erdélyből és magyar honból összesereglett zenészek kísértek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában