A város költségvetése jó irányba mutat

2018.02.15. 13:00

Bölcsire várva Ercsiben

Több mint kétmilliárd forint a város idei költségvetése, és az utóbbi évek munkájának köszönhetően tartalékkal is tudnak számolni.

Bokros Judit

ercsi gyerekorvos

Az ercsi önkormányzat képviselő-testülete kedden este ült össze megvitatni az aktuális napirendi pontokat. Döntöttek például egy Fűzfa utcai ingatlan megvásárlásáról, amelyre a készülő bölcsőde kapcsán volt szükség. Szeretnék ugyanis rendezni a leendő bölcsi környékét, hogy ott akár fiatal családok is letelepedhessenek. Eddig két lakást vásároltak meg – tudtuk meg Győri Máté polgármestertől. Hozzátette: a Vízvári utcában három önkormányzati telket készítenek föl eladásra, ezzel kapcsolatban is döntöttek romos ingatlan elbontásáról.

Hangsúlyos napirendi pont volt a költségvetés elfogadása. Mint megtudtuk: Ercsi 2018-ra két milliárd 168 millió forinttal tervez. A városnak lényegében nincs adóssága, s az elmúlt időszak munkájának gyümölcseként tartalék is képződött. Ez 34 millió forint, amelyet a tavalyi nyertes uniós pályázati források kiegészítésére fordítanak (az előzetesen tervezett költség ugyanis nem mindenhol fedezi a megvalósítást). Az említett összeg annak is köszönhető, hogy tíz százalékkal csökkentették a hivatalban és az önkormányzati intézményekben dolgozók jutalomkeretét. Erre az áldozatra a város jövője érdekében volt szükség. S a fejlesztések utólag remélhetőleg igazolják ezt a döntést – mondta el Győri Máté.

Ercsiben jelenleg Szabó Ildikó látja el a kis betegeket helyettesítéssel Fotó: Nagy Norbert

Örvendetes tény, hogy 2016-ról 2017-re 89 millió forinttal nőttek az adóbevételek – folytatta a polgármester. Az idei fő feladatok közt említette például a Mázsaház utca felújítását, ahol főnyomócsövet cserélnek és az útpálya is megújul. A Tótlik nevű városrészben szintén várhatók útfelújítások, s ahol szükséges, ott alapos kátyúzásra is költenek.

Előtérben lesznek továbbá az említett TOP-os pályázat révén megvalósuló beruházások. Így a mini bölcsőde építése, a Duna-part rehabilitációja, a kerékpárút kiépítése, a Napfény Óvoda Dózsa téri épületének energetikai felújítása. Két projekt átcsúszik a 2019-es évre – tájékoztatott Győri Máté.

Mint megtudtuk, a 2-es gyermekorvosi körzetben (ahol szeptember végétől nincs doktor) még mindig helyettesítés történik. Így az önkormányzat továbbra is várja a jelentkezőt az álláshelyre, illetve a praxisra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában