felújítások, beruházások

2018.02.01. 07:15

Bővítik az óvodát, s bölcsőde is készül Felcsúton

Az önkormányzat idei terveiben többek között szerepel bölcsőde építése, a felszíni csapadékvíz-elvezető rendszer bővítése és nőgyógyászati rendelő kialakítása.

Zsohár Melinda

c

A felcsúti képviselő-testület egymilliárd-négyszázötven millió-ötszázezer forint főösszeggel elfogadta a 2018-as községi költségvetést. Az önkormányzatnak több évre szóló hitelfelvétele, illetve beruházás-felújítás miatti kötelezettsége nincs – olvasható az előterjesztésben. A tervezett beruházásokat és felújításokat az írásban közöltek után szóban is ismertette Mészáros Lőrinc polgármester. A Kastély óvoda bővítése már folyik, tavalyi döntés alapján bölcsődét alapítanak a családtámogatás jegyében. Az óvodai főzőkonyhát kibővítik, felszerelését kicserélik. Az udvar kiterjesztésével tágas teret biztosítanak a gyerekeknek, s újabb parkolóhelyeket alakítanak ki az autókkal érkező szülőknek.

Járdaépítés tavaly is volt, idén is folytatódik Fotó: FMH-Archív

A felszíni csapadékvíz-elvezető rendszert tovább bővítik, s újabb járdákat építenek vagy újítanak fel. A faluházban tavaly új fogorvosi rendelőt hoztak létre, korszerű eszközökkel és berendezéssel. Idén nőgyógyászati rendelő kialakításáról határozott a testület, a korábbi védőnői szolgálat helyén. Tavaly tájházat alakítottak ki a község egyik legszebb régi épületének megvételével és tatarozása nyomán. Helyi gyűjtésből és egy bicskei gyűjtemény felvásárlásával közel száz év használati tárgyait helyezték el a házban, rekonstruálva a vidéki élet belső és udvari színtereit. Egy másik épületet is megvásároltak, idén újabb tájházat hoznak létre a gazdag eszközkincsből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában