Lesz óriásnyúl is!

2018.01.10. 09:00

Szőrös és színes tollú kedvencek a hétvégi fehérvári kisállat-bemutatón

Az idén a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban rendezik meg a kisállattenyésztők hagyományos kiállítását.

Gábor Gina

a tájékoztató résztvevői: balról Bárány István, Molnár Tamás Szűcs Antal és Körtélyesi Ferenc

Fotó: Fehér Gábor

Január 13-án, szombaton 8 és 18 óra között; január 14-én, vasárnap pedig 8-tól 14 óráig várják a látogatókat: 31 galambfajta közel 300 példányát mutatják be, a díszbaromfikat 10 óriás brahma képviseli majd. A nyúltenyésztők közül tucatnyian több mint félszáz nyulat neveztek 12 fajtából – láthatunk például ritkábban kiállított angóra nyulat is – míg a díszmadár fajták közül közel száz egyedet mutatnak be – tudtuk meg tegnap a sajtótájékoztatón.

A tájékoztató résztvevői: balról Bárány István, Molnár Tamás Szűcs Antal és Körtélyesi Ferenc
Fotós: Fehér Gábor

A kisállatbemutató fő szervezője a fennállásának 60. évfordulóját ünneplő V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete. Elnöke, Szűcs Antal arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedekben az egyesület számtalan kiállítást szervezett, és a tagok díjnyertes állatok nevelésével hívták fel magukra a figyelmet. A hétvégi bemutatón szerepel a magyar óriásnyúl is: a fajta kitenyésztése részben Fehérvárhoz kötődik, de láthatja a közönség a székesfehérvári bukógalambot – amelynek szépségéról, jellemzőiről Bárány István, a Székesfehérvári- és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubja elnöke beszélt. (A klub tagjai is bemutatják állataikat.) Bárány István azt is elmondta: az idei bemutató helyszíne valamivel kisebb, mint korábban, mert a borsos fehérvári terembérleteket a civil szervezetek nehezen tudják kigazdálkodni.

Az egyesületek, klubok képviselői kedvcsinálóként néhány szép galambot, díszmadarat, kedves nyulat is hoztak a tájékoztatóra
Fotós: Fehér Gábor

A sajtótájékoztatón Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok ehhez jövőre segítséget ígért.

Pintyeket, kanárikat és papagájokat mutat be a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete. Körtélyesi Ferenc elnök arról beszélt: egy szép díszmadárral a városi lakásokba is be lehet csempészni a természetet, s egyúttal megismertethetjük a gyerekeket a felelős állattartással is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában