Depónia

2018.01.04. 11:06

Mi lesz a kidobott karácsonyfákkal ünnepek után?

Elmúlt a karácsony, sokan vízkeresztet meg sem várva már lebontották a fákat. Megkérdeztük a Depónia Nonprofit Kft.-t, hogy mi lesz a fáinkkal.

Nagy Annabella

A várakozással teli, hosszú adventi időszak után a karácsony gyorsan elmúlik. Szinte azonnal vissza kell rázódni a hétköznapokba. Ezért sokan nem is várnak vízkeresztig és előtte lebontják a karácsonyfát.

Vízkeresztről

A vízkereszt valójában a három király ünnepe. Rendkívül sok hagyomány kötődik hozzá, ám ezekből manapság csak az marad meg, hogy ekkor bontjuk le a fenyőfát. Ezzel jelezve: a karácsonyi ünnepkört felváltja a farsangi időszak.

Fehérvár fenyőfája sem várhatta meg a vízkeresztet, a szél előbb lebontotta. A 18 méteres fát felaprították és tűzifaként juttatták el a rászorulóknak.

Vajon a mi fánk is hasonló nemes célt szolgál?

Megkerestük a fenyőfák elszállításában illetékes Depónia Nonprofit Kft.-t, akik tájékoztattak minket, hogy Székesfehérváron 2018. január 8 – 19. közötti időszakban történik a szokásos hulladékgyűjtés napján mind a lakótelepeken, mind pedig a családi házas övezetekben.

A cég kéri, hogy a közterület rendjének és tisztaságának megóvása érdekében a lakosok a karácsonyfákat a hulladékgyűjtő edények mellé helyezzék ki. Díszektől teljesen megtisztítva, lehetőleg a gyalogos és autós forgalmat nem akadályozva.

A díszek eltávolítása a későbbi felhasználás miatt is fontos. A fenyőfák a begyűjtést követően átadásra kerülnek energetikai hasznosításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában