Fejlesztési projektek következnek

2018.01.18. 13:00

A tavaszt és az újszülötteket is köszöntik Alapon

Az önkormányzat évről évre vállalható költségvetés megalkotására törekszik. Mint a saját otthonunkban – fogalmaz Méhes Lajosné polgármester. Takarékosan, felelősséggel költekezve.

V. Varga József

– Mértéktartó, betartható és a mindennapi létünk önkormányzati szolgáltatásait ellátni képes költségvetés megalkotására törekszünk az idén is – mondta el a Fejér Megyei Hírlap érdeklődésére Méhes Lajosné polgármester.

Alap egységes polgármesteri hivatali központ (együttműködésben két másik járási településsel, Alsószentivánnal és Sárszentágotával), valamint az óvodai társulás (ugyancsak közösen Alsószentivánnal és Sáregressel) székhelye is, ami nem kis felelősséggel és feladattal jár.

Az idén is készülnek a nyolcadikosok tavaszköszöntő báljára, s további, hagyományos programjaikat is megtartják: a díjugrató lovasnapot, a pünkösdi néptáncfesztivált, a megyei vadásznapot, a szüreti felvonulást, az idősek napját, az újszülöttek köszöntését.

– Az idei év a terület- és településfejlesztési operatív program projektjeinek és egyéb pályázatok megvalósításáról szól majd – folytatta az elöljáró.

A nyáron feldolgozó üzemet avattak Alapon: Méhes Lajosné (j), Simon László kormánymegbízott, Hoffmann Imre helyettes államtitkár és Csalovszkiné Mezei Zsuzsanna jegyző Fotó: FMH-archív (VV)

A szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítésére, fejlesztésére 48 millió forint pályázati támogatást nyertek; a beruházás tavasszal kezdődik. A helyi termelők piacra jutásának támogatására 66 millió áll rendelkezésükre; az építkezést ősszel kezdik.

Két pályázatuk kapcsán folyamatban van a támogatási szerződés aláírása.

Az egyik az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére irányul, nevezetesen az óvoda tetőszerkezetét tudják majd megújítani. A másik az Echo Innovációs Műhellyel konzorciumban zajlik, s a helyi identitás és kohézió erősítésére vonatkozik. A projekt célja a helyi közösségek fejlesztése, a közösségi szerepvállalás és a civil társadalom megerősítése, valamint közreműködés az ún. „cselekvő közösségek” kialakításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában