A fantáziák szárnyalása

2018.01.20. 14:00

Átadták a XIII. Tollpihe Meseíró Pályázat győzteseinek díjait

A XIII. Tollpihe Meseíró Pályázat díjátadóján kiderült, milyen az ötlábú szék, továbbá azt is, hogy hol és hogyan él a szöszök társadalma.

R. Szolga Réka

A meseíró pályázaton számos gyermeket jutalmaztak

Fotó: Fehér Gábor

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola, valamint a Fehérvári Médiacentrum immár 13. alkalommal hirdette meg a Tollpihe Meseíró Pályázatot két korosztályban: a 3-4., valamint az 5-8. évfolyamosok körében, amelynek eredményhirdetésén a zsűri tagjai ünnepélyes keretek között elemeztek minden egyes díjazott pályamunkát. Ezeknek tartalmával is megismerkedhettünk, így derült ki, milyen érzés lehet vemhes szuka kutyának lenni vagy hogy hogyan változhat vissza emberré az, aki az ötlábú székre ülve macska lett. A három író, Kálnay Adél, Sohonyai Edit és Adorján Viktor a 3-4. osztályosok kategóriájában a negyedikes Palkovics Panka: Az elhagyott zongora című meséjét, az 5-8. osztályosokéban Völfinger Lilla: Hófelhőzabáló című alkotását jutalmazta meg az első díjjal.

A meseíró pályázaton számos gyermeket jutalmaztak
Fotós: Fehér Gábor

Csimáné Kiss Ilona, a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola igazgatója számos hasznos tanáccsal látta el a feltörekvő ifjúságot, hogy a továbbiakban is mindig legyen kedvük és erejük – a kudarcokat is elviselve – egészen a csúcsig jutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában