Fejlesztések

2018.01.11. 10:30

A fejlődés útjára lépett Sárosd

Új utcákat nyitottak, 1956-os emlékművet állítottak, korszerűsítették a közvilágítást, a háziorvosi ellátást.

Szabó Zoltán

Dunkl Gergely polgármester

Dunkl Gergely polgármester akként összegezte a korábbi időszakot, hogy az elmúlt évek munkájának köszönhetően a település a fejlődés útjára lépett, a gazdálkodás kiszámítható és stabil.

Kiemelte, hogy önerőből, 18 399 422 forintból 2017-ben 6 önkormányzati tulajdonú utcát sikerült felújítani. Az önkormányzat sikerrel pályázott az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésére. Ennek köszönhetően emlékhely állítására 3 690 000 forint vissza nem térítendő támogatást kaptak, az emlékművet a Kápolna kertben helyezték el.

Elvégezték a település teljes közvilágításának LED-es korszerűsítését. Ezzel több mint 50 százalékos költségcsökkentést értek el. A térfigyelő rendszerüket újabb 3 kamerával egészítették ki. A II. számú háziorvosi rendelőbe új betegirányítási rendszert telepítettek a háziorvosi munka megkönnyítésére. Sikerült megoldani Hantos és Sárosd közös fogászati ellátását is.

Dunkl Gergely polgármester

Idén pedig 20 éves álomvalósulhat meg: 106 512 804 forintot nyertek Sárosd központjának korszerűsítésére. Térkövezett parkolókat, emellett buszvárókat, buszöblöket, kerékpárutat alakítanak ki.

A beruházás várhatóan 2018 nyarán kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában