Móri Borvidék

2018.01.24. 10:30

Mit ígér a 2017-es évjárat, erre volt mindenki kíváncsi

A Móri Borvidék idei második mustráját rendezték Zámolyon. Zsúfolt ház, 80 személy volt kíváncsi arra, miképp fejlődnek itt a borok.

Sis

A Móri Borvidéken 2018-ban az alábbi időben és helyen mustrálják vagy mustrálták az új borokat, vizsgálják jövőjük lehetőségét, ígéretét. Január 15. Mór, január 22. Zámoly, január 29. Mór, február 5. Csákberény, február 12 Csókakő, február 19. Mór. Második alkalommal Zámoly és közvetlen környéke termékeit vizsgálták meg.

Zsúfolásig megtelt a terem bortermelőkkel, érdeklődőkkel, 80 fő volt kíváncsi arra, hogy mit ígér a 2017-es évjárat. Éppen ez a nagy érdeklődés okozott zavart, ugyanis a borokról alkotott véleményt csak a beszélő közvetlen környéke hallhatta jól, a többség nem. Jövőre biztosítani kell a hangosítás lehetőségét. Összesen 33 bort kóstolhattak meg a jelen lévők, 22 fehér-, 6 rozé- és 5 vörösbort. Vegyes kép alakult ki, a fehérborokkal általában nem volt gond, a rozék és főleg a vörösek íz- és zamatvilága nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Minden borról 2-3 borász mondta el a véleményét, azt, hogy miben kell javítani a jövőben a még jobb nedűk érdekében, majd a bort készítő ismertette a szüret, a bor készítésének körülményeit. A készítők elfogadták és köszönték a segítő szándékú kritikát. De a mustráknak éppen ez a lényege.

A kóstolt borok között találtunk kiváló vagy annak ígérkező termékeket. Ezeknél egészen kicsivel több volt a kevésbé sikerült bor, míg a nagyobb zöme a közepes kategóriába volt sorolható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában