Múltról és jövőről

2018.01.07. 12:00

Mindenkit szívesen látunk Enyingen! – nagy fejlesztések várnak a településre

A 2017-es esztendő kétség kívül annak jegyében telt, hogy a településen és a járásban élők a város huszonöt éves évfordulóját ünnepelték.

Szanyi-Nagy Judit

Az idei, 2018-as év is színes programokat tartogat, hiszen ezúttal – az Enyinghez is köthető – Vas Gereben halálának 150. évfordulójáról emlékeznek meg – tudtuk meg Viplak Tibor polgármestertől. A városvezető elmondta: ahogyan a 2017-es esztendőben, úgy idén is folytatják a fejlesztésekhez kapcsolódó pályázatok benyújtását, melyeket remélhetőleg idén is elnyernek.

– Számos projektet elnyertünk a 2017-es évben, jelenleg ezeknek az előkészítése van folyamatban, s a következő időszakban is ezeknek a levezénylése lesz a feladatunk. A fontosabb beruházások között említendő például a járási tanuszoda építése, amely nemcsak Enying, hanem a járás komfortérzetét is meghatározza majd – emelte ki Viplak Tibor polgármester.

Ugyanígy a Zöld Város Program is meghatározza majd a 2018-as évüket: a koncepcióterv már elkészült, idén a tervezés és a megvalósítás van terítéken. A projekt keretében a városban többek között főteret, új parkolóterületet és parkot alakítanak ki.

– A nagyobb mértékű fejlesztések mellett kisebb beruházásaink is voltak, például a Vas Gereben utcai sportpályán műfüves pályát alakítottunk ki – mondja az elöljáró.

Viplak Tibor, Enying város polgármestere Fotó: V.Varga József

Az események tekintetében volt, hogy megyei központként funkcionált a város.

– A tavalyi év három legfontosabb, megyei szintű eseménye a Magyarok Kenyere búzaösszeöntése, a VI. Fejér Megyei Szakdolgozói Nap és a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat karácsonyi ünnepsége volt – részletezi a polgármester, kiemelve: mindenkit szívesen látnak Enyingen.

A 2018-as év sem lesz eseménymentes. Vas Gereben-emlékév lévén az ügyvéd-újságíróra emlékezve szobrot szeretnének koszorúzni, és kisebb-nagyobb megemlékezések is várhatók.

– A 2015-ben megkezdett hagyományunkat is folytatnánk: akkor Szentgyörgyi Dezsőnek, 2016-ban herceg Batthyány Fülöpnek, tavaly a huszonöt éves városnak, idén pedig Vas Gerebennek szeretnénk táblát avatni – mondja Viplak Tibor, hozzáfűzve:

– Felsorolni is nehéz, hány projekt megvalósításán dolgozunk. Célunk, hogy Enying mint város és mint járásközpont erős maradjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában