Mindig van, ahol elkel a segítség

2018.01.11. 11:07

A közös munka öröme inspirálja a kőszárhegyi karitászt

A karitatív munkát nem lehet eléggé megköszönni, hiszen az önkéntesek szabadidejükben olyan embereknek, családoknak segítenek, akik számára ez sokszor szinte nélkülözhetetlen.

V. Varga József

A fenti gondolatokat Borjánné Nyul Katalin, a kőszárhegyi Assisi Szent Ferenc karitász csoport vezetője fogalmazta meg, amikor munkájukról, missziójukról kérdezősködtem.

A csoport tízfős állandó tagságát folyamatosan segítik a családtagok és az önkormányzati dolgozók, amire nagy szükségük van, hiszen a negyedévenként szervezett ruhaosztások mellett több mint harminc háztartást folyamatosan segítenek élelmiszer adományokkal, s mindez szinte hétről hétre ad feladatot a csapatnak. Működésük tizenegy éve alatt, egyre több és több feladatot vállalnak a segítők. Jó kapcsolatot tartanak fenn az Alba Caritas alapítvánnyal, a helyi önkormányzattal és a civil szervezetekkel, előadásokat, író-olvasó találkozókat szerveznek. Mindig van, ahol elkel a segítség, de szerencsére vannak segítőkész emberek, és az összefogás, a közös munka őket is örömmel tölti el – tette hozzá Katalin.

Közös színházlátogatásra indultak az önkéntesek és családtagjaik Fotó: Karitász

A múlt esztendőt az önkéntesek és családtagjaik a csoport vezetőjének meghívására közös színház-látogatással zárták. A Kodály-emlékév keretében bemutatott Székely fonó dalművet tekintették meg a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában