Borverseny

2018.01.25. 19:24

Kilenc Fejér megyei rozé kapott arany minősítést

Minden évben, hagyományosan Miklós napon, Kunszentmiklóson rendezik meg az országos rozé borversenyt.

Sis

elsõ szüret csóbor borásza

Idén sorrendben a 19. megmérettetése volt ez a hagymahéj, vagy pink színű boroknak, az ország majd mindegyik borvidékéről érkeztek termékek a versenyre. Az új rozék jól vizsgáztak. Fejér megyében a borászok rendre szép sikereket érnek el e viadalon. Nem volt ez másképp most sem, Fejér 9 arany, és 6 ezüstérmet szerzett.

Az agárdi Csóbor Jenő két aranyérmet nyert, ebből az egyik a Magyarországi Borlovagrendek Országos Szövetsége Különdíja elismerésében is részesült. A Székesfehérváron élő, de a szőlőit a Balaton parton termelő Feind Péter két bora lett aranyérmes. A legfényesebb érem díjazásban részesült még a borok között a pázmándi Bayer Gábor, az Etyeki kúria, az L. Simon László csapatának nedűje, illetve a Törley két rozé pezsgője. Ezüstérmet kapott: az agárdi L. Simon László két rozéja, Feind Péter, az etyeki Kertész Zoltán, a pákozdi Lics Balázs és a móri Molnár Pál terméke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában