fejlesztés

2018.01.30. 14:38

Készülőben az épületrész a Beethoven iskolánál

Szépen alakul a Beethoven Általános Iskola új szárnya, amelyben kilenc tantermet alakítanak ki. 

Bokros Judit

Fotó: Bokros Judit

Tavaly ősszel kezdődött az építkezés a Beethoven Általános Iskolánál, amely egy új épületrésszel bővülhet. A beruházás az MTA Brunszvik-kastélyban működő kutatóközpontjának fejlesztéséhez kapcsolódva valósulhat meg – tudtuk meg Szabó Tibor polgármestertől.

Az új iskolaszárny közvetlenül kapcsolódik majd a régi malomból kialakított művészeti iskolához és a sportcsarnokhoz. Kilenc tanterem lesz benne, ami bővülés a régi épületben található jelenlegi héthez képest. Az építkezés befejezésének határideje a nyár eleje, de már tavasz vége felé is elkészülhet.

Épül a Beethoven iskola új épületszárnya Fotó: a szerző

Szintén a Beethoven iskola fejlesztését célozza egy uniós pályázat, amelynek köszönhetően energetikai felújítás történhet. A pénzből szigetelnek és tetőcserét hajtanak végre. S van egy folyamatban lévő projekt is, a régi tornaterem felújítására. Ezt TAO-s pénzből valósítanák meg.

Az iskola igazgatója, Turcsányi Klára elmondta: több szempontból is örülnek az új épületrésznek. Megkönnyíti például a napi tevékenységek lebonyolítását, a kisgyerekek ugyanis most egy másik épületből járnak át naponta étkezni, ami elég körülményes pedagógusnak és diáknak egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában