Közmunka

2018.01.23. 11:00

Képzési lehetőséget biztosítanak munkanélküliek részére

Kerti munkás képzés indul idén februárban a szabadegyházi regisztrált munkanélküliek részére.

S. Töttő Rita

A Gárdonyi Járási Hivatal mindig meghatározott időre biztosítja a közfoglalkoztatottakat Szabadegyházának. A jelenlegi turnusban egy tucatnyi közfoglalkoztatott vesz részt, amely ezúttal február 28-áig tart.

- Kormányzati törekvés, hogy mindig kevesebb közfoglalkoztatott legyen, és most március közepétől június 30-áig még nem tudjuk, mennyit kapunk. Mi tizenötöt kértünk, de lehet, hogy ennyi főre nem lesz lehetőség – árulta el a fejér Megyei Hírlapnak Egriné Ambrus Andrea, Szabadegyháza polgármestere, utalva ezzel arra, miért érné meg sokaknak az, hogy részt vegyenek egy most induló, közfoglalkoztatottaknak szóló képzésen. Mint kiderült, a járási hivatal több képzést is indít, Székesfehérváron és Dunaújvárosban egyaránt, ám ha a tizenöt jelentkező összejön helyben, akkor Szabadegyházán is indulna képzés. – De mivel egyféle oktatást tudnak csak kihelyezett képzésként indítani, hiszen külön-külön néhány emberért nem jön ki több oktató, ezért a kerti munkásra gondoltunk, amely férfiaknak, nőknek egyaránt jó lehet. Ha valaki mást szeretne, választhat más képzést, de akkor Fehérvárra vagy Dunaújvárosba kell bejárnia – világított rá a település vezetője. A körülbelül három hónapos, 280 órás képzés idejére keresetpótló juttatást kapnak a résztvevők, ugyanannyit, mintha a közfoglalkoztatásban dolgoznának.

Persze a részvételnek vannak feltételei (regisztrált álláskereső és legfeljebb 8 általános iskolai végzettség), a képzést pedig el kell végezni. Aki nem teszi – hangsúlyozta Egriné -, vissza kell fizetnie a költségeket. – Utána nem kell ebben a munkakörben munkát végezniük nálunk, a járási hivatal így indítja a képzést, csak a képzés idejére szól a szerződés – mondta még a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában