4 új lovag

2018.01.28. 11:17

A harmadik bormustra és borlovagavató zajlott Enyingen

Az Enyingi Borkedvelők Rendje szombaton tartotta harmadik születésnapi bormustráját a Vas Gereben Művelődési Házban. Részt vett a rendezvényen Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Viplak Tibor, a város polgármestere.

V. Varga József

Fotó: V. Varga József

A szőlő növényvédelméről Hochbaum Tamás kertészmérnök tartott előadást, majd Azurák Mihály borirodalmár és borversíró e nemes nedűről közvetítette gondolatait versben és prózában, a Rozmaring Nyugdíjasklub énekkara pedig örökzöldekkel és boros dalokkal szolgált.

Az enyingi borrend ezt követően borlovagokat avatott, Pallag Mihály elnök-nagymester a borrend négy tagját ütötte borlovaggá: Máthé Józsefet, Novotny Gábort, Pintér Jánost és Szarvas-Fekete Tibort.

Borkirálynők egymás közt Fotó: V. Varga József

A térségi bormustrán nyolc borlovagrend, hét boros társaság és két pincészet képviselői, tagjai, valamint számos helyi és környékbeli borosgazda vett részt boraival. A művelődési ház galériájában Rozs Teréz iszkaszentgyörgyi amatőr festő mutatta be alkotásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában