jelentős fejlesztések

2018.01.08. 09:30

2017-ben csak úgy pezsgett az élet Gárdony térségében

A 2017-es évben is sok színes program, valamint jelentős fejlesztés valósult meg a térségben. Az elmúlt esztendő Gárdony és környéke magazinrovatából szemezgettünk.

S. Töttő Rita

Agárd és Gárdony környékén megkezdődtek az útfelújítások, a városközpont szépítése (Július 24., Gárdony) Fotó: FMH-archív

Tél vége

Január 9., Pákozd: Takács János, Pákozd polgármestere felvázolta, hogy milyen terveket szeretne a jövőben megvalósítani a településen. Ezek szerint rendbe szeretnék tenni a Bella-tó környékét, a Szúnyogsziget környékén horgászparadicsomot álmodtak meg, valamint bővítenék a szálláshelyek számát.

Február 6., Gárdony: A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány ünnepségén avatták fel Csoóri Sándor író, költő domborművét a Gárdonyi Géza Emlékház falán. Az avatást a Zámolyon született író születésének 87. évfordulójára időzítették. Az emlékfalon Csoóri Sándor domborműve a 23.

A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány ünnepségén avatták fel Csoóri Sándor író, költő domborművét a Gárdonyi Géza Emlékház falán (Február 6., Gárdony)
Fotó: FMH-archív

Tavaszi zsongások

Március 6., Dinnyés: A dinnyési várpark tulajdonosa, Alekszi Zoltán újabb alkotásokat álmodott meg makettparkjába. Márciusban a fehérvári vár kicsinyített mását készítette el.

Március 6., gárdonyi térség: Sági János rendőr ezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője a 2016-os év eredményeiről számolt be: szóba került többek között az, hogy több gépkocsifeltörőt fogtak el, kézre kerítettek egy strandlopásokra szakosodott bűnbandát és egy kábítószerterjesztéssel foglalkozó hálózatot.

Április 3., Agárd: Új telep építésébe kezdett a város, melynek már első „lakói” is vannak, számolhatott be a jó hírről áprilisban Tóth István polgármester.

Április 3., Dinnyés: Elkészült a térköves sétány a településrészen.

Agárd és Gárdony környékén megkezdődtek az útfelújítások, a városközpont szépítése (Július 24., Gárdony) Fotó: FMH-archív

Nyári pezsgés

Június 26., Velencei-tó: Látványos, kerekes-fényes felvonulással köszöntötték az év legrövidebb éjszakáját a Velencei-tó körül. A nyári napfordulót ünnepelték a Rolling at night résztvevői.

Július 24., Gárdony: Agárd és Gárdony környékén 100 millió forintos összeget költöttek útfelújításra, a városközpont szépítésére. Emellett egy másik jelentősebb, 75 millió forintos közúti beruházás is a nyári időszakra esett: Agárd központjában, a Csuka Csarnok és az iskola között alakítottak ki egy zebrás átkelőt, lámpás megvilágítással, valamint leállósávokkal és járdával.

Július 24., Sukoró: Piknikekkel, kertmozis összejövetelekkel tette színessé a nyári programokat a Sukorói Hagyományőrző Egyesület. A szervezet tizenhét éve működik és őrzi a sukorói hagyományokat.

Augusztus 21., Szabadegyháza: Energetikai korszerűsítésre nyert pályázatot a szabadegyházi iskola. A beruházás másik felét az önkormányzat állta, árulta el Egriné Ambrus Andrea polgármester.

Látványos, kerekes-fényes felvonulással köszöntötték az év legrövidebb éjszakáját a Velencei-tó körül. A nyári napfordulót ünnepelték a Rolling at night résztvevői (Június 26., Velencei-tó) Fotó: FMH-archív

Őszi mindennapok

Szeptember 18., Sukoró: Az Európa Ifjúsága Egyesület szervezésében hat országból érkeztek diákok Sukoróra, akiket Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester kalauzolt végig a településen.

Szeptember 18., Dinnyés: A „Gyertek át Dinnyésre” program piknikjével zárták a nyári szezont a településrészen. Volt főzés, színpadi műsor, postagalamb-eresztés és sok minden más is.

Október 16., Velencei-tó: A 2017-es év statisztikáiból kiderült, hogy nőtt a költözési kedv. Nagyon sokan kerestek ingatlant a múlt szezonban is a Velencei-tó körül, árulta el a részleteket Léczfalvy Csaba ingatlanszakértő.

Október 16., Gárdony: A Gárdonyi Géza Általános Iskola 130 millió forintos támogatást nyert, jelentette be Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője. Átalakításra, energetikai korszerűsítésre fordíthatják az összeget. Gárdonyban emellett újabb fejlesztésekről is szó esett: a kerékpárút megvilágítása, a ravatalozó felújítása, a református iskola felújítása, a szabadidőpark kialakítása is a 2017-es évi tervek között volt.

Tudománytörténeti Vándorkiállítás nyílt a helyi iskolában (November 13., Zichyújfalu)
Fotó: FMH-archív

November 13., Zichyújfalu: Tudománytörténeti Vándorkiállítás nyílt a helyi iskolában, melynek megnyitóján Füzesiné Kolonics Ilona polgármester elmondta: nagy jelentősége van a magyar tudósokat bemutató tárlatnak a falu életében, ugyanis vándorkiállítás még nem járt náluk az elmúlt tizenöt évben.

December 11., Dinnyés, Gárdony: Fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte a Kacagány Citerazenekar, melynek vezetője, Fazekasné Domak Anikó mesélt az elmúlt időszakról.

Télen is színes

December 11., Kápolnásnyék: Csodásan feldíszítették a 2017-es évre a falut, az advent köré szép programot szervezve.

December 11., Agárd: Mézes mesevárost álmodtak meg a helyiek, csodás alkotásokat készítettek, melyből kiállítás is készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában