Változások a hivatal új évében

2018.01.15. 15:00

Januártól adóügyeket is intézhetnek az ügyfelek

Az Enyingi Járási Hivatal kilenc településen, Dégen, Enyingen, Kislángon, Lajoskomáromban, Lepsényben, Mátyásdombon, Mezőkomáromban, Mezőszentgyörgyön és Szabadhídvégen lát el feladatokat.

Szanyi-Nagy Judit

Zámbó Tiborné, a Fejér megyei Enyingi járás hivatalvezetõje 2012. december 11-én

A Fejér Megyei Kormányhivatal kirendeltségeként működő intézmény vezetője, Zámbó Tiborné az előző évhez kapcsolódóan kiemelte: a járásban a hagyományos közfoglalkoztatási programokon túl működő START munkaprogram segítségével további lehetőségek adódtak a munkanélküliség csökkentésére.

– Az elmúlt évekhez viszonyítva jelentősen csökkent a munkanélküliség, de így is az utolsó előtti helyen állunk a foglalkoztatást tekintve. Ezt számszerűsítve az év végén 6 százalékos volt a munkanélküliségi ráta. Párhuzamosan több projekt fut, melyek elősegítik a foglalkoztatást, és támogatják az elsődleges munkaerőpiaci elhelyezkedést, a szakképesítés megszerzését – tudtuk meg.

A 2018-as évvel kapcsolatban az illetékes elmondta: az év jelentős változásokkal indult, melyek leginkább a jogszabályok módosításában és új jogszabályok megjelenésében mutatkoznak.

Zámbó Tiborné, az Enyingi Járási Hivatal vezetője Fotó: FMH-Archív

– Ezek a változások a közigazgatás további modernizációját, valamint az ügyfelek ügyintézési lehetőségeit támogatják. Az e-közigazgatás lehetőséget ad arra, hogy egyre több ügyet otthonról intézhessenek az ügyfelek. Emellett az új eljárási törvény kapcsán több ügyintézési területen rövidült a határidő, mely szintén az ügyfelek érdekeit szolgálja – emelte ki Zámbó Tiborné.

További örvendetes változás – hangsúlyozta a vezető –, hogy az adóhatóság hatáskörébe tartozó ügyekkel is fel lehet keresni az enyingi kormányablakot, ugyanis január 1-jétől NAV ügyfélszolgálat is működik ott.

– Ez is abba az irányba mutat, hogy a kormányzati szándék – miszerint a különböző ügyeket az állampolgárok a lakóhelyükhöz minél közelebb tudják intézni – egyre több területen megvalósul – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában