Szirombontogató Óvoda

2018.01.10. 12:30

Dajkaképzés lesz Enyingen

Szakmai elismertségük egyfajta fokmérője, hogy felkérést kaptak az országos képzőközponttól az óvodai dajka OKJ-s képzés elméleti és gyakorlati lebonyolítására.

V. Varga József

Jó gyakorlat a Szirombontogató Óvodából

Fotó: az óvoda

Az Oktatási Hivatal megkeresésére a Szirombontogató Óvoda csatlakozott a Társadalmi felzárkózási és integrációs köznevelési intézkedések támogatása és a Kisgyermekkori nevelés támogatása elnevezésű kiemelt projektek megvalósításához. A részvétel előfeltétele volt az intézményfejlesztés és az egyéni bánásmód terén már az eddig is elismert tapasztalataik és eredményeik megléte.

Az óvoda képzési helyszínként és képzőként egyaránt segíti a projektek megvalósítását – hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Tolnai Zsuzsanna. Az óvodavezető, aki az ELTE Lágymányosi Campus Gömb Aulájában megrendezett nyitókonferencián előadást is tartott az enyingi óvoda jó gyakorlatáról, olyan megvalósításokat bemutatva, amely az egyéni bánásmód és az intézményfejlesztés területén is modellértékű az óvodapedagógiában.

- A konferenciát Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke és Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős

államtitkár nyitotta meg – mondta el Tolnai Zsuzsanna. – A projekt bemutatását követően szó esett az együttnevelés lehetőségeiről és megoldásairól, valamint az érzelmi intelligencia óvodás kori fejlesztéséről.

Jó gyakorlat a Szirombontogató Óvodából
Fotós: az óvoda

A Szirombontogató Óvodában időközben lezajlott a Kisgyermekkori nevelés támogatása projekt keretében Az egyéni bánásmód című képzés. Az ország több pontjáról érkezett óvodapedagógusok, a képzés résztvevői az anyanyelvi nevelés helyi jó gyakorlatába tekinthettek be.

Tolnai Zsuzsanna óvodavezető
Fotós: V. Varga József

Szakmai elismertségük egyfajta fokmérője, hogy felkérést kaptak az országos képzőközponttól az óvodai dajka OKJ-s képzés elméleti és gyakorlati lebonyolítására. A Pécsi Tudományegyetem referencia intézményeként pedig gyakorló óvodapedagógusokat készítenek fel erre a felelősségteljes, jelenleg hiányszakmára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában