Füle

2018.01.27. 08:30

Egy település, ahol fenyőfát adtak a családoknak karácsonyra

Nagy, súlyos dolgok nem történtek a településen, igaz, néha a „kicsinek” is lehet, sőt, kell örülni. Mert fontos bizony az is.

Szabó Zoltán

gubicza józsef polg mester

Más kérdés, hogy az mégsem apróság, amit Gubicza József polgármester elmondott: 900 ezer forintért felújították a tájház tetőszerkezetét, hogy a beázást megakadályozzák. Tűzifát is osztottak tavaly két ütemben, 96 köbmétert, és már az idén is sikeresen igényeltek. Újabb 51 köbmétert, ezúttal a Közútkezelő telepein levő, arra alkalmas fákból. Ahhoz, hogy „konyhakészen”, hasogatva tudják a rászorultaknak kiszállítani, gépeket vásároltak. S egy igazán kedves figyelmesség, amivel az idén is élni szeretnének: 230-240 fenyőfát adtak a családoknak, mindenki kérhetett belőle. Ajándékba, karácsonyra.

Gubicza József polgármester

Pályáztak is – említi a polgármester. Mégpedig épületek, a tornacsarnok és a művelődési központ energetikai korszerűsítésére, és bár még aláírás nincs rajta, a visszajelzések alapján megkapják a támogatást. Mivel nem voltak az adósságkonszolidációban részesülő települések között, ők is kaptak 10 millió forintot. S miután még egy kis pénz összejött ehhez, így már három utcát – a Petőfit, a Rigó közt és a Vörösmarty utcát – tudnak felújítani. Köztudott – folytatja Gubicza József, hogy tervezés alatt áll a Budapest-Balaton kerékpárút megépítése. Az egyeztetésben részt vett, és a véleményét kifejtette a fülei önkormányzat is. A tervezett út a település belterületén halad át. A polgármester elmondta: felajánlottak olyan közművesített területet, ahol pihenőhelyet lehet kialakítani. Sőt, azt is jelezték, a tájház mellett van olyan ingatlan, ahol akár egy turistaház is felépíthető a megfáradt bringásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában