Adomány és korszerűsítés

2018.01.06. 08:00

Tartós élelmiszert kaptak, pályázati pénzt nyertek a sárosdiak

Nagy mennyiségű, több száz kilogramm tartós élelmiszert adományoztak Sárosd nagyközségnek. Emellett nemsokára megújul a hivatal.

Szanyi-Nagy Judit

fgf

Mint azt Dunkl Gergely polgármestertől megtudtuk: Mellár Renáta, a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezetének elnöke 1500 kilogramm tartós élelmiszert adott át az elöljárónak, aki az önkormányzat nevében vette át az adományt.

A több mint ezer kilogrammos csomag lisztet, cukrot, tésztát, olajat és rizst tartalmaz, mely alapanyagokat a település közkonyháján használnak majd fel.

– Az adományból a község általános iskolájába és az óvodába járó gyermekek, valamint a településen további százötven fő, a szociális étkeztetésben résztvevő idősek és rászorulók napi ellátását tudjuk nap mint nap biztosítani – emelte ki közösségi oldalán Dunkl Gergely.

Mellár Renáta elnök és Dunkl Gergely polgármester, háttérben az adományként kapott tartós élelmiszerekkel Fotó: Önkormányzat

Ugyanitt arról is beszámolt: a 2017-es évben benyújtott pályázatukat elfogadták, így a sárosdi Polgármesteri Hivatal 28,9 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újulhat meg, amely elsősorban energetikai korszerűsítést (például napelemes rendszer telepítését, teljes belső felújítást) jelent.

A pályázathoz 1,5 millió forintot kell az önkormányzatnak önerőből biztosítania – számolt be az eredményekről a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában