Korszerűsítés

2018.01.27. 11:00

Bővítik majd az óvodát is, és korszerűsítenek Nádasdladányban

Varga Tünde polgármester azt mondja, hogy 2017 a település életében sikeres, eredményes év volt.

Szabó Zoltán

ghgh

Ami a tavaly történteket illeti, a polgármester örömmel számolt be róla, hogy szűkös anyagi lehetőségeik dacára több szükségessé vált munkát is el tudtak végezni. Korszerűsítették, új elemekkel bővítették a játszótereket. Két utcát újítottak fel, részben pályázatból, részben saját forrásból. Az öreghegyiek örömére 2017-ben folytatták a járda rendbetételét, az idén pedig az utolsó szakasszal elérnek Jenő község határáig.

Varga Tünde hangsúlyozza, hogy – akárcsak a korábbi években – 2017-ben is talán a legtöbbet használt kulcsszó az önkormányzatnál, hivatalnál a pályázat volt. Írták, beadták, aztán a legtöbb esetben beszámolhattak az eredményekről. Mindenesetre ettől válhatott sikeressé, eredményessé a múlt év. A községnek kevés a helyi adóból származó bevétele, így egyetlen lehetősége a fejlődésre, hogy a rendelkezésre álló pályázati pénzeket a lehető legnagyobb mértékben kihasználja. Sok munkával jár a pályázatok elkészítése, de megéri – mondja a polgármester.

Varga Tünde polgármester: Új élet kezdődik majd az óvodában! Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

Az óvodában lévő főzőkonyha korszerűsítésére pályáztak – elavult már az építménynek ez a része -, és kaptak is rá támogatást. Benyújtották a pályázatot konyhai eszközbeszerzésre is. Ennek az eredményét még nem tudják, de bíznak a sikerben.

Az viszont már biztos, hogy szeptembertől új élet kezdődik az óvodában, mert elnyert pályázat révén minibölcsődei csoporttal, tornaszobával bővülhet az épület, hozzáépítéssel. (A ház fűtéskorszerűsítését már korábban elvégezték, napelemrendszerrel működik a hálózat.)

A polgármesteri hivatal épületének energetikai pályázata is nyertes lett, amelyből megvalósulhat a régi ablakok cseréje, a szigetelés és az elavult fűtés korszerűsítése. Az épületen már több mint egy éve (szintén korábbi támogatásból) napelemeket helyeztek el, ez szolgáltatja a hivatal villamosenergia-ellátását.

Az egészségház előtti út felújítására beadott pályázatuk is támogatást hozott. Ennek révén megszűnnek majd a sáros felületek, a kátyúk, az autók, az iskolabusz közlekedése biztonságos lesz. Amellett, hogy megszépül ez a terület, az emberek komfortérzete is jobb lesz majd, véli Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában