Bornapok

2018.01.19. 09:14

A hétvégén sok bort kell inni, ezeken a rendezvényeken megteheted

Közeleg Vince napja, a hétvégén több rendezvényen is megkóstolhatjuk a környék borait. Vár minket Etyek és Mór! Ne felejtsd: sokat kell inni, hogy jó legyen az idei termés!

Nagy Annabella

Fontos nap közeleg a borászok számára, hiszen január 22-e Vince napja, ezen a napon a népi hiedelmek szerint előre megállapíthatjuk az idei termést. Több időjárásra vonatkozó jóslatot ismerünk. Ha ezen a napon esik az eső akkor az adott évre sok termés várható, azaz megtelik a pince. Ám nem csak a bor mennyiségére, de a minőségére is megtudhatjuk a választ. (A Vince napi hiedelmekről bővebben hétfőn olvashat portálunkon.)

Megyénkben a Móri Borvidéken is őrzik, ápolják a Vince-napi hagyományokat. Január 20-án az alábbi programokkal készültek a oda látogatóknak. Egy parasztreggelivel indul a nap, majd elkezdődik pincéről pincére járva a borkóstolás. 12:30-kor tartják a hagyományos szőlőszentelést. A legtöbb program előzetes bejelentkezéshez kötött. További információk a rendezvény plakátján.

A megye másik neves borvidékén is őrzik a Vince napi hagyományokat. Szintén január 20-án, pénteken mindenkit vár a téli Etyeki Piknik. Ahol nem csak a bort, de más különlegességeket is kínálnak a gasztronómia oltárán. Az újhegyi gasztrosétányon olyanokat kóstolhatnak az érdeklődők, mint a padlizsán- és zakuszkakrém, húsgombócos csorbát, a desszert pincében rumos meggyel tűzdelt gesztenyepürét, és banánpudingot, de pezsgőkülönlegességekből sem lesz hiány, ahogy természetesen a borból sem. Ami még egy a rendezvény mellett döntő érv lehet, hogy az Etyeki Pikniken nincs belépő, minden programot ingyenesen lehet látogatni.

További információkért kattints IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában