Megmenekült

2018.01.23. 17:30

Az iskola előtt invitálta autójába az etyeki kislányt

Anyukájára várt múlt héten egy alsós kislány az iskola előtt, amikor egy férfi kiszólt neki az autóból és azt mondta, hogy az apukája küldte, szálljon be. Az etyeki szülők aggódnak.

S. Töttő Rita

k

Komoly riadalmat okozott egy múlt heti eset az etyeki szülők körében. Egy közösségi oldalas figyelmeztetés szerint egy helyi alsós kislány várt az édesanyjára iskola után a kerítésnél, amikor „egy autóból egy férfi kiszólt neki, hogy szálljon be, mert az apja küldte. Szerencsére visszaszaladt a suliba” – ez állt a leírásban.

Futótűzként terjedt az ijesztő hír, amelyről hamar tudomást szerzett többek között Garaguly Tibor polgármester, a polgárőrség és az általános iskola igazgatója is. S noha konkrét bizonyítékot nem tudtak még találni az ügyben, mindenki óvatosságra int, és kéri a szülőket: tudatosítsák gyermekeikben azt, hogy ne álljanak szóba idegenekkel, autóba pedig végképp ne szálljanak be! A kislány, akivel az eset történt, szerencsére jól oldotta meg a problémát.

Garaguly Tibor, a nagyközség polgármestere a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta: két körzeti megbízott van Etyeken, és polgárőrszolgálat is működik. Még 2005 és 2007 között kiépítettek egy komolyabb kamerarendszert, amely érintette a helyi intézményeket, így az iskolát is. Ám egy törvénymódosítás után a rendszer üzemeltetését át kellett adni a rendőrségnek. Ráadásul azóta „az idő eljárt az akkor kialakított kamerák felett”, így azok felújítása csak pénzkidobás lenne, fogalmazott a polgármester. Arról nem tudott tájékoztatást adni, hogy a mostani eset kapcsán vannak-e használható felvételek, vagy sem. Azt azonban elmondta: jó lenne kialakítani egy modern kamerarendszert Etyeken, ezt még önkormányzati forrásból is támogatnák. – Ahhoz, hogy konkrétan az iskolához szereljenek fel modern kamerát, amely intézményi megfigyelésre lenne alkalmas, a fenntartó, azaz a KLIK hozzájárulása kell. Ezért javaslom a szülői munkaközösségnek, hogy kezdeményezzék a kiépítését, amely mellé az önkormányzat támogatóként mindenképp melléáll – árulta el a polgármester, aki hangsúlyozta: Etyek továbbra is békés, nyugodt település, mégis nem árt kétszer olyan óvatosnak lenni a gyerekekkel. Ugyanezt fogalmazta meg lapunknak Nyeste Ferenc László, az etyeki általános iskola igazgatója is, hozzátéve:

- Kössük a gyermek lelkére: idegennel ne álljon szóba semmi esetre sem! És beszéljük meg vele azt is, ki jöhet érte az iskolába.

A Fejér Megyei Hírlap megkereste az ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot is, melynek szóvivője elárulta: a kérdéses esetről a rendőrségnek tudomása van, ezért a Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai fokozták a közterületi jelenlétet és a helyi polgárőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordítanak az iskola környékére, valamint visszatérően ellenőrzik a település utcáit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában