Delegáció érkezett

2018.01.30. 06:30

Aktív kapcsolattartás Aba és „testvére” között

Aba és az erdélyi Szamosújvár, pontosabban a Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola és a Téka Alapítvány között több mint húszéves az aktív testvérkapcsolat.

Szanyi-Nagy Judit

Népzene és néptánc is volt a programok között

Fotó: Molnár Tibor

- Ez volt a harmadik alkalom, hogy Abán találkoztak a gyermekek és kísérőik. Ezúttal egy 44 fős delegációt fogadtunk – meséli Tömör Zsuzsanna tagintézmény-vezető, hozzátéve: az abai gyermekeket májusban látják viszont Erdélyben, a néptáncfesztiválon.

A vezető kiemelte: szervezőként arra törekednek, hogy valóban élő, egymást megismerő, baráti kapcsolat jöhessen létre a két településen élők között. Mindezt az évenkénti látogatás mellett programokkal is garantálják, ugyanis a mostani, csütörtöktől vasárnapig tartó közös időtöltésben, kulturális és sportprogramon, de városnézésen is részt vehettek a vendégek.

Népzene és néptánc is volt a programok között
Fotós: Molnár Tibor

- Minden programunk arra épül, hogy a gyermekek megismerjék egymást, és közelebb kerüljenek egymáshoz. Voltak közös drámaórák, a vendégek megnézték a gimnazistáink magyar modulosainak színielőadását, a féléves népzenei-néptáncos műsort, amelynek fináléjában ők is közreműködtek, este pedig táncházban szórakozhattak, ahol a saját zenészeink, valamint a Fölszállott a páva döntősei, az Ördöngösök Zenekar tagjai zenéltek. De volt még székesfehérvári városnézés, Babamúzeum-látogatás és sport-, illetve akadályverseny is, melyen Abát és egymást is megismerhették a fiatalok – sorolja Tömör Zsuzsanna.

A szervezésben közreműködtek az általános iskola és a gimnázium dolgozói, a szülők és az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában