Tácról a Vatikánba

2017.12.28. 11:00

Betlehemi ajándék a szent családnak – Ünnepvárás Tácon

Az ünnepvárás jegyében telt az év utolsó hónapja.

V. Varga József

Gelencsér Julianna újragondolt Betleheme

Fotó: Archív (az alkotó)

Sok minden történt legutóbbi jelentős rendezvényük, a Táci toros – Táci rétes elnevezésű hagyományőrző nap színes

programjait követően.

- A falu részt vett a Magyarok Kenyere programban.

- Még az ünnepek előtt 290 kilogramm lisztet osztottunk ki a Magyarok Kenyere programban azoknak a táci lakosoknak, akik a Sárvíz Szociális Intézményfenntartó Társulás keretében szociális ellátásban részesülnek – mondta el lapunknak Horváth Tamás polgármester.

- Hogyan teltek az adventi vasárnapok?

- Meghitten, csöndesen, a várakozás áhítatában. Sorban meggyújtottuk az adventi koszorú gyertyáit, műsort adtak a Százszorszép Óvoda apróságai és a Gorsium Általános Iskola diákjai. Zsigmond Lala is koncertezett nálunk, Ünnep című lemezét mutatta be a szép számú táci közönségnek.

- Értesültünk róla, hogy Gelencsér Julianna csuhémunkája a Vatikánba került.

- Igen, Tác jeles népi iparművészének újragondolt Betlehemét a Vatikánba küldött öt magyarországi alkotás közé választották az országos pályázatra érkezett pályamunkák közül. Gelencsér Julianna magát a betlehemi jelenetet gondolta újra, melynek lényege, hogy a három királyok és a pásztorok megérkezése előtt egy anya, három lányával ajándékot visz a szent családnak.

Gelencsér Julianna újragondolt Betleheme
Fotós: Archív (az alkotó)

- Ünnepnapok és hétköznapok?

- Falukarácsonyi ünnepségünket az iskolai tornacsarnokban tartottuk. A tervek szerint a napokban Varga Gábor országgyűlési képviselő is vizitál nálunk, meglátogatja a pályázati támogatással épülő új egészségházunkat, ami már tető alá került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában