Adományok az Alba Fehérvártól

2017.12.11. 18:30

Ötven család kapott karácsonyi adományt Fehérváron

Karácsonyi adományosztást tartott hétfő délután a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA). Ötven rászoruló családnak adtak át ünnepi csomagokat, jellemzően tartós élelmiszert és – a gyerekekre gondolva – csokoládét.

Majer Tamás

Az Alba Regia Sportcsarnokban megrendezett eseményen jelen voltak az adományozók, köztük az Alba Fehérvár férfi kosár- és a női kézilabda csapatának játékosai. A sportolók mandarinnal, csokival, kaláccsal és aláírás kártyákkal készültek. Továbbá – szintén mint felajánlók – részt vettek a rendezvényen Deák Lajosné és Viza Attila önkormányzati képviselők, Balássi Imre, az Alba Fehérvár klubelnöke és számos helyi cég képviselője. A SZETA részéről Zugor Zsuzsanna elnök és Szontághné Kovács Erika irodavezető segédkezett a csomagok átadásában.

– Hagyományosan egy évben kétszer, húsvét és karácsony előtt adományozunk élelmiszercsomagokat partnereinkkel közösen – nyilatkozta lapunknak Zugor Zsuzsanna.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, örömmel tapasztalja, hogy évről-évre egyre több székesfehérvári vállalkozó áll a kezdeményezés mellé.

Lóránt Péter (b1) és Keller Ákos (mellette) nemcsak a pályán nyújtott teljesítményük miatt lehetnek példaképek Fotó: Pesti Tamás

Pelczéder Orsolyától, a kézilabda csapat szélsőjétől megtudtuk, hogy a sportolók mandarinnal, csokival, kaláccsal és aláírás kártyákkal készültek az alkalomra.

– Nagyon jó kezdeményezés, hogy a rászoruló családoknak, gyerekeknek egy ilyen összejövetelt szerveznek. Úgy látom, a legtöbb gyerkőc a csokinak örült a legjobban – ezt Lóránt Péter, a kosarasok csapatkapitánya mondta. – Mindenki nagy mosollyal távozott – tette még hozzá. Szerintünk nemcsak a vendégekre, de a csapattársaira is gondolt.

Kézis lányok: Pelczéder Orsolya, Temes Bernadett csapatkapitány és Herr Orsolya vidám karácsonyi hangulatban került Fotók: Pesti Tamás

– A játékosoknak nemcsak a pályán belül, de azon kívül is példaképnek kell lenniük. Bízom benne, hogy a gyerekek, akik eljöttek ide és részt vettek ezen a rendezvényen, példaképüknek választják a sportolóinkat, s talán ők maguk is sportolni kezdenek majd – nyilatkozta Balássi Imre, az Alba Fehérvár klubelnöke. Folyamatban van egy megállapodás, amely révén a SZETA a két csapat mérkőzéseire szóló jegyeket oszthat szét a támogatottja között, tájékoztatott a sportvezető.Deák Lajosné önkormányzati képviselőt kollégájával, Viza Attilával közös munka közben szólítottuk meg. Éppen csomagokat osztottak szét a vendégek között. A képviselőnő elmondta, örömmel tapasztalja, hogy évről-évre egyre több székesfehérvári vállalkozó áll a szervezők kezdeményezése mellé. Azt is megtudtuk tőle, hogy a csomagok összeállításában Vargha Tamás országgyűlési képviselő is részt vett.

A Casey Hill által alárt labda nagybecsű ereklyévé nemesedhet

– A család társadalom alapja. Nagyon fontos, hogy a családok jól éljenek, a gyerekek egészségesen fejlődjenek. Nemcsak ünnepekkor kell odafigyelni rájuk, hanem egész évben kötelességük segíteni az életüket – fogalmazott a Deák Lajosné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában