Útinapló Stockholmból

2017.12.05. 09:24

Nobel-díj átadó egy Fejér megyei diák nézőpontjából (videó)

Molnár Áron december 4-én indult el Stockholmba, ahol 10-én átadják a Nobel-díjakat.

Majer Tamás

Áron egy pusztaszabolcsi srác, a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium gépész szakára járt, jelenleg elsőéves villamosmérnök hallgató a Budapesti Műszaki Egyetemen. Tavaly, a Hackaday Prize elnevezésű nemzetközi innovációs versenyen negyedik helyezést ért el mentorával, Medvegy Tiborral közösen. Egy új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzort hoztak létre, 10 ezer dollárt nyertek vele. Áron az internetes verseny eredményének köszönhetően idén szeptemberben elutazhatott az észt fővárosba, Tallinnba, ahol a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen különdíjat kapott a dőlésérzékelőért, s továbbjutott a pittsburghi világdöntőre, a tudományos versenyek olimpiájára.

Indulás a budapesti reptérről Forrás: Molnár Áron

Egyelőre viszont nem az USA-ba, hanem Svédországba utazott. Ahogy a tallinni kirándulás, ez is a Hackaday Prize-on elért helyezés jutalma: részt vehet az idei Nobel-díj átadón. Egy hétig lesz a svéd fővárosban, ahol fizetik minden költségét, angolul prezentálhat a világ legnagyobb koponyái előtt, cseveghet velük az informális esten, s kezet foghat az újdonsült Nobel-díjasokkal.

Áron a következő napokban videós és képes beszámolóval ad friss úti beszámolót a feol.hu olvasóinak.

A stockholm-i szállás: egy hajó Fotó: Molnár Áron

Az első videóból kiderül, a svédek egy hajón szállásolták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában