rászorulóknak segítenek

2017.12.22. 13:42

Modern gittegylet jött létre Fehérváron, nemes céllal

Hirtelen ötlettől vezérelve, nemes céllal alakult meg a Fehérvári Gittegylet, amely nemrég ruhákat adományozott a Kríziskezelő Központnak. 

Bokros Judit

Fotó: Pesti Tamás

Kaufer Tamásnak bő egy hónapja, a Pál utcai fiúk című regény kapcsán ugrott be az ötlet: létre kellene hozni egy ugyanolyan gittegyletet, mint ami a könyvben szerepel, jótékony céllal. A gondolatot tett követte, s rövid időn belül, annak minden regénybeli kellékével megalakult a Fehérvári Gittegylet, amelyhez azóta már körülbelül húszan csatlakoztak.

A Facebook-on is megtalálható szerveződés tagjai között van pedagógus, mérnök, író, edző – csupa olyan jó érzésű ember, aki szeretne valahogy segíteni a rászorulóknak – tudtuk meg Kaufer Tamástól.

A jobb szélen Kaufer Tamás, a kríziskezelőnek átadott adományokkal Fotós: Pesti Tamás

A cél nemes és jó cselekedetek végrehajtása, így például macskamentés, adományosztás, véradás. Utóbbira a két ünnep között lesz is példa, az egyik, hivatalosan szervezett véradásra már toborozzák a résztvevőket. Azt, hogy éppen kinek és hogyan segítenek, milyen ügyet támogatnak, a jó érzés és egymás ötletei alapján döntik el. Nyitott szemmel járnak, és igyekeznek nem csupán karácsony táján, hanem az év többi részében is tevékenykedni. Fölvették már a kapcsolatot például a Herosz egyesülettel, hogy az állatok ellátásában is segítsenek. A napokban pedig rengeteg ruhát szállítottak a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ ellátottjainak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában