Minden korosztálynak ajánlott

2017.12.15. 12:30

Egy igazi társas estet tartottak Sárosdon

Idén rendezték meg először – de nem utoljára – a település társasjáték estjét. A visszajelzések alapján nagy a siker.

Szanyi-Nagy Judit

fgf

– Két oka van, hogy megszerveztem ezt a társasjáték estet: az egyik, hogy ezzel ösztönözzem az általános iskolát elvégzett fiatalokat arra, hogy kimozduljanak otthonról. Hiszen ők azok, akik előszeretettel játszanak telefonjaikon, számítógépeiken – ami nem rossz dolog, de most a közösségben is megtehetik ezt – mondja Fábián Balázs szervező, aki éppen ezért januártól egy Xbox-bajnokság megszervezését is tervezi.

Fábián Balázs az est megszervezésének másik okára is kitért: saját tapasztalatból tudja, hogy bár sokan kapnak ajándékként társasjátékot, azt ritkán veszik csak elő. Például azért, mert az embereknek nincsen idejük vagy nincsen kivel játszaniuk. – Ezen az alkalmon új játékokat is megismerhetünk, sőt, megtaníthatjuk egymást az egyes társasjátékok használatára. Volt már erre példa: az egyik estünkre egy nagymama hozta ki az ajándékként vásárolt társasjátékát, hogy kiderítse, jó lesz-e az az ajándékozott félnek – meséli.

Folyamatosan nő a résztvevők létszáma Fotó: Fábián Balázs

A látogatók palettája színes. Az esteken részt vettek már olyan szülők is, akiknek felnőtt gyermekeik vannak, de akadnak, akik párban, vannak, akik egyedül, míg mások a kisgyermekükkel együtt érkeznek. Az első alkalmon heten, a másodikon tizenketten vettek részt. A társas mellett kockával és kártyával is lehet játszani. A legutóbbi alkalmon annyi játék gyűlt össze, hogy kinőtték a két tervezett asztalt.

Bár büfé nincsen, rágcsát és innivalót hozhatnak magukkal az emberek – a szervezők poharat biztosítanak.

Legközelebb december 16-án, szombaton 18 órától lesz társasjáték est a művelődési házban – úgy néz ki, nem ez lesz az idei utolsó alkalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában