„Minden gazdagságom hangok és szavak”

2017.12.09. 15:35

Felemelő műsort adtak a fogyatékkal élőknek Sárbogárdon

„Minden gazdagságom hangok és szavak, / Néhány általuk kimondott gondolat…” – Sükösd Tamás polgármester a Piramis együttes Ajándék című dalának egyik versszakával köszöntötte az ünnepség résztvevőit.

V. Varga József

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából szombaton délelőtt ünnepséget rendeztek a József Attila Művelődési Központban. Köszöntőt mondott Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere és Hargitai Enikő, a Csipike Egyesület vezetője. A kedves, megható, felemelő műsorban közreműködtek a Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói, a Mészöly Géza Általános Iskola 4. osztályos diákjai. Énekelt Szabó Zsuzsanna, saját versét mondta Szakács Zsóka. Fellépett a martonvásári Pápai Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium Színvarázs Ulwila zenekara. Az ünnepség zárásaként a Mikulás megajándékozta a gyerekeket.

A Kossuth iskola 1-3. osztályosai téli verscsokorral készültek, felkészítőjük Rohonczyné Csillag Henrietta Fotó: V. Varga József

A ENSZ december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánította 1992-ben. Ezzel kívánta ráirányítani a figyelmet a baleset, betegség következtében fogyatékossá vált gyermekek, felnőttek és családjaik problémáira. Őket köszöntötték szombaton Sárbogárdon.

A Mikulás mindenkit megajándékozott Fotó: V. Varga József

A rendezvényt Sárbogárd Város Önkormányzata és a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárbogárdi Tagintézménye szervezte, fő támogatói szintén az önkormányzat, a Csipike Egyesület és a Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény voltak.– A Piramis együttes szavaival kezdtem mondandómat, mert úgy éreztem, ez a néhány gondolat kifejezi azt, amit ma közvetíteni szeretnénk mindenki felé – mondta Sükösd Tamás polgármester.

Hargitai Enikő, a Csipike Egyesület vezetője (b-2), Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere Fotó: V. Varga József

– Ma itt Magyarországon, Fejér megyében, Sárbogárdon összeköt bennünket a gondolat, hogy a közösségünk része mindenki, aki az akar lenni, legyen az ép vagy fogyatékkal élő – ahogy a szakma fogalmaz –, és közös nyelvünkön mindenki kifejezheti a gondolatait, az érzéseit akár egy hanggal, egy szóval vagy éppen mozdulattal. Köszöntőt mondott Hargitai Enikő, a Csipike Egyesület vezetője, akik több mint egy évtizede szervezték meg először a bogárdi rendezvényt.

Plüss-kedvencek kavalkádja Fotó: V. Varga József

Részt vett az ünnepségen Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője is. A műsorban közreműködtek a Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói, a Mészöly Géza Általános Iskola negyedikes diákjai és a martonvásári Pápai Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium Színvarázs Ulwila zenekara. Szabó Zsuzsanna énekelt, Szakács Zsóka saját versét mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában