Szervezkedő hercegnők

2017.12.22. 10:30

A Princess Tánccsoport tagjai rendezvényszervezésben is kiválóak

A mátyásdombi Dudás Patrícia 2015 júniusában alapította meg az azóta is aktívan működő Princess Tánccsoportot.

Szanyi-Nagy Judit

fgf

Noha a csoport elnevezéséből elsőre azt gondolja az ember, hogy ez az egyesület leginkább fellépőként tartható számon az egyes rendezvényeken, ez a gondolat nem állja meg a helyét: a Princess Tánccsoport ugyanis egyben szervezője is a falu történéseinek.

- Idén egy júniusi tánckavalkáddal kezdtünk, majd a falunap házigazdái voltunk. Ezt a szüreti felvonulás és bál, majd a halloween-i diszkó követte. Jelenleg a szilveszteri bálunkat tervezzük, és egy szabadtéri családi nap is tervben van, melyet jövő tavasszal szeretnénk megrendezni, a falubeliek fellépésével – sorolja az általuk szervezett rendezvényeket a tánccsoport alapítója, Dudás Patrícia.

A halloween-i buli nyertesei (balra a szervező, Dudás Patrícia), nyereményük egy görögországi út Fotó: Sziliznicsenkó Lajos

A Princess Tánccsoport létrejöttével a lány lényegében a saját álmát is megvalósította, hiszen szakmája szerint táncos.

- Már akkor is voltak táncórák Mátyásdombon, amikor oda jártam általános iskolába, ám az akkori gyermekek nem voltak elég kitartóak. Most mindazt a stílust és technikát, amit 14 év alatt összeszedtem, szeretném továbbadni a fiataloknak – mondja, hozzátéve: nem szakosodnak, a látványtánc és mazsorett műfajában táncolnak, amely a modern, a klasszikus és a társastánc elemeit is tartalmazza.

Jelenleg három csoportjuk van: az Aladdin, amely a 4-6 éves gyermekeket foglalja magában, a kisiskolásoknak való Ariel, valamint a felső tagozatosokból és középiskolásokból álló Bella, ahol a legidősebb táncos tag húszéves.

A nyári falunap: itt egy mazsorettprodukciót mutattak be a tagok.

- A csoporttal és a rendezvényszervezéssel célom, hogy visszahozzam a faluba az öszszetartást, elsősorban a gyermekek miatt. Emellett szeretném, ha az általunk szervezett bálokon, diszkókban, rendezvényeken a kívülállók is meglátnák, mit is ad a tánc az abban résztvevőknek – részletezi Patrícia.

A rendezvényeket többen is támogatják. A termet rendszerint az önkormányzat biztosítja, a különféle nyereményeket pedig a helyi boltok és a környező falvak felajánlásai alapján garantálják. A helyi üzletek az italok és az ételek biztosítását is segítik.

A jövőre nézve is vannak tervek: az egyesületalapítás már folyamatban van, így a közeljövőben Princess Tánc-Sport Egyesület néven fut majd a csoport. Ezen kívül az Arielek és a Bellák Siófokra, egy amatőr versenyre készülnek, amely nekik is egy teljesen új élmény lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában